ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.11.2016 19:49:00

Jak je možné, že...

Jak je možné, že...

Projev na 50. schůzi sněmovny 10. listopadu 2016 - interpelace na ministra dopravy:

Pane ministře, interpeluji vás v otázce neprůhledné zakázky na registrační značky, které proběhlo na Ministerstvu dopravy.

Firma HICON dodává registrační značky 26 let, aniž by přitom vzešla z jakékoli soutěže. Za tuto dobu inkasovala cca 4 miliardy. Opakuji, nevzešla z jakékoli soutěže! A teď pár podezřelých a přinejmenším zvláštních “náhod”.

Tendr 2014 (zrušen v únoru 2015):

  • HICON nabízí 61 Kč za 1ks TRZ
  • Ministr dopravy Dan Ťok ruší zakázku a uzavírá dne 14.1.2015 se společností HICON dodatek č. 9, ve kterém je stanovena cena za 1ks ve výši 77,- Kč. Tedy o 15,86 Kč vyššínež cena, kterou HICON nabídl v zadávacím řízení.

Tato cena vám byla, pane ministře Ťoku, známa.

Tendr 2015 (zrušeno v únoru 2016):

  • HICON nabízí za necelých 59 Kč za 1ks.
  • Dodatek č. 9 zůstává v platnosti. Tedy 1ks = 77,- Kč,

Rozdíl mezi cenou, kterou HICON nabídl v tendru a cenou v dodatku, činí 18 Kč.

Dodatek č. 10 na tzv. “značky na přání a nosiše kol”

  • V prosinci 2015 jste pane ministře Ťoku uzavřel s HICON dodatek č. 10 který rozšiřuje stávající plnění o dodávky TRZ na přání.

Ty jsou o třetinu dražší, než běžné značky (cca 103,- Kč,)

Dodatek jste uzavřel mimo režim zákona o veřejných zakázkách, když MD stanovilo předpokládanou hodnotu dodávky těsně pod hranicí 2 mil.Kč. Ministerstvo dopravy k tomu došlo tak, že odhadlo počet značek na rok ve výši 15 500 kusů.

V rámci velkého tendru který byl zahájen v létě 2015, ale zvýšilo ministerstvo předpokládaný počet značek na přání na 24 300! Vaše ministerstvo pane Ťoku, tak podle všeho odhad značek „účelově“ snížilo, aby se předpokládaná hodnota těsně vešla pod 2 mil. Kč a vaše ministerstvo tak mohlo postupovat mimo režim zákona!

V této souvislosti je rovněž zajímavé upozornit na znění čl. XI. Smlouvy, podle kterého nemůže být Smlouva vypovězena do doby, než HICON předá Zadavateli 12 milionů kusů TRZ!

Tendr 2016

HICON najednou nepodal nabídku do tendru.

Nejnižší nabídková cena - Security Paper Milll, a.s. cca 45,- Kč za 1ks. Ministerstvo dopravy v rekordně krátké době, již 1.11.2016, rozhoduje o výběru nejvhodnější nabídky společnosti Security Paper Milll. Po letech netransparentních postupů a nehospodárného vynakládání veřejných prostředků se ministerstvo v řádu dnů rozhoduje pro nejnižší cenu, což by bylo dobře, kdyby náhle vaše ministerstvo nezvolilo postup, který byl pro něj v předchozích zadávacích řízeních nemyslitelný.

Ptám se vás..

Jak je možné, že 26 let dělala registrační značky firma, která nevzešla z žádného výběrového řízení?

Žádám vás o zdůvodnění vašeho podepisování dodatků této firmě, bez veřejné soutěže.

Jak je možné, že ačkoli byly nabídky jiných firem dlouhou dobu daleko levnější, vy jste dále nechal dělat TRZ firmu HICON, čímž státu vznikla obrovská škoda?


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama