Česká Lípa [okres Česká Lípa]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.11.2016 9:07:35

Advent v plném proudu

Advent v plném proudu

Zajímavý a pestrý program na celou dobu adventu pro vás připravilo město Česká Lípa. První adventní neděle letos připadla už na 27. listopadu, proto jsme slavnostní rozsvícení vánočního stromu naplánovali na sobotu 26. listopadu.

Adventní program zahájíme v 10 hodin dopoledne otevřením vánočního trhu na náměstí T. G. Masaryka. Bude tu přes šedesát stánků s vánočním zbožím i rozmanitým občerstvením. Na příjemnou atmosféru provoněnou vůní jehličí, skořice, sladkých perníčků a svařáku půl hodinu po poledni navážou hudební vystoupení. Se svým vánočním programem se představí kapely: FLÁM, POUTNÍCI, PEGAS, TRIO CONSONANZA se sólistkou Barborou Škopkovou a ČESKOLIPSKÝ DĚTSKÝ SBOR. V půl šesté večer vystoupí hlavní host programu - Ondřej RUML s JAZZOVOU FARMOU ZUŠ Česká Lípa. V 18 hodin společně slavnostně rozsvítíme vánoční stromeček. Večer uzavřou vánoční trubači ze ZUŠ v České Lípě.

Letošní strom pochází z Beškova u Dubé a městu ho věnovali manželé Soukupovi. Jde o smrk ztepilý měřící 20 m a byl už v pondělí instalován na své místo. Můžeme se těšit na jeho nazdobení v barvách bílé, zlaté a červené.

Českolipský adventní program rozsvícením vánočního stromu nekončí. Celé 4 týdny na vánočně vyzdobeném náměstí zůstane tržiště s celodenním provozem. Ve čtvrtek 8. prosince v 16 hodin se s vánočním zpíváním na nám. T. G. Masaryka představí děti z mateřských a základních škol. Na středu 14. prosince si opět na 16 hodinu hudební program připravili žáci ZUŠ. V 18 hodin si všichni mohou společně zazpívat 5 koled v rámci celostátní akce „Česko zpívá koledy“. Ve čtvrtek 15. prosince v 16 hodin vystoupí děti mateřských a základních škol. Poté se necháme unášet na hudebních vlnách při produkci Guitar Tluppy. Čtvrteční podvečer uzavře českolipská kapela Pegas. Adventní čas vyvrcholí ve čtvrtek 22. prosince v 16 hod. slavnostním punčem paní starostky Romany Žatecké. Příjemnou sváteční atmosféru podvečera navodí vystoupení Českolipského dětského sboru a dětí z mateřských a základních škol.

Se svým adventním programem přichází také Hrad Lipý a Centrum textilního tisku. Rozmanité akce na adventní dobu připravila i Městská knihovna Česká Lípa.

„Pro občany v rámci adventu chystáme i novinky. Nechceme je ale prozrazovat, byli bychom rádi, aby lidé byli příjemně překvapeni. Všem Českolipanům i návštěvníkům města přejeme krásné adventní dny plné milých setkání,“ uzavírá pozvánku na českolipský advent starostka města Romana Žatecká.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama