Ing. Jan Zahradil

Řekněme NE evropské federaci!
  • ODS
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.11.2016 21:05:14

Socialisté opět proti vládě, zkusili zastavit dohodu s Kanadou

Socialisté opět proti vládě, zkusili zastavit dohodu s Kanadou

Poslanci ČSSD se ve Štrasburku připojili ke komunistům a krajní pravici a pokusili se svými hlasy zastavit projednávání obchodní dohody mezi Evropskou unií a Kanadou, známou pod zkratkou CETA.

Neuspěli, ale podle Jana Zahradila vzbuzuje jejich postup vážné pochybnosti o české zahraniční politice.

„Dohodu schválila vláda premiéra Sobotky z ČSSD. Nyní se europoslanci té samé strany pokusili poslat dohodu k ledu. Jak má pak vypadat zahraniční politika České republiky, když se ani sociální demokraté nejsou schopni domluvit na jednom stanovisku?“ ptá se europoslanec a předseda Aliance konzervativců a reformistů v Evropě Jan Zahradil.

Návrh usnesení, které ovšem většina europoslanců odmítla, požadoval, aby Evropský soudní dvůr nejprve posoudil, zda není dohoda v rozporu s evropským právem. To by schvalování zbrzdilo minimálně o rok. Sama právní služba Evropského parlamentu ovšem již dříve potvrdila soulad CETA se stávajícími předpisy.

Podle Jana Zahradila má CETA odstranit 99 % obchodních bariér mezi Kanadou a EU. Jen na clech to pro evropský export bude znamenat okamžitou úlevu ve výši půl miliardy eur.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama