Richard Dolejš

  • JAB
  • Zdice
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.11.2016 21:13:00

Jermanová dělá politiku ODS

Jermanová dělá politiku ODS

Nová středočeská koalice v čele s hnutím ANO zcela nesmyslně a nesprávně rozhodla o zrušení proplácení tzv. žákovského jízdného žákům, učňům a studentům na pokrytí nákladů na dojíždění do školy, jež zavedla v roce 2009 krajská vláda ČSSD.

Současná pravicová krajská koalice zároveň rozhodla o tom, že Středočeský kraj již nebude proplácet regulační poplatky za pohotovostní služby.

Jedná se evidentně o pravicový ideologický přístup, což vypovídá o tom, že reálným vládcem ve Středočeském kraji není ideově neukotvené hnutí ANO, ale ODS a pohrobci bývalého hejtmana Petra Bendla, který se proslavil skandální privatizací nemocnic.

Hnutí ANO tímto rozhodnutím bohužel podvedlo voliče, protože ve svých programových dokumentech předem tyto kroky neavizovalo a rozhodlo se v tomto případě realizovat program ODS.

Zmíněný krok krajské vlády považuji za necitlivý a špatný, protože je namířen proti zájmům především venkovských rodin a většiny pacientů. Proplácení žákovského jízdného a plateb za pohotovost rozhodně není a nikdy nebylo sociální dávkou, tak jak zcela nepravdivě tvrdí současná hejtmanka J. Pokorná Jermanová. Jedná se o opatření, která odstraňují bariéry a umožňují spravedlivý a rovný přístup středočechů ke vzdělání a zdravotnictví. Zároveň hlavně u žákovského jízdného se týká jasné a zřetelné podpory rodin s dětmi a to především na venkově, kde žáci a studenti musí za vzděláním dojíždět.

Pokud nechceme, aby se venkov nadále vylidňoval, tak podobných opatření musí být mnohem víc. To krajská vláda pod vedením ČSSD také dělala, např. prostřednictvím masivních investic do venkovských mateřských a základních škol, což předchozí Bendlova pravicová krajská vláda zásadně odmítala, protože odpovědnost házela na obce a stát.

Byla to až krajská vláda ČSSD, která konkrétními kroky venkov podpořila a to včetně potřebné dopravní obslužnosti. Proto současné opatření nové krajské vlády považuji za krok zpět, který se kraji ze střednědobého hlediska vymstí.

Richard Dolejš, poslanec ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama