Komunistická strana Čech a Moravy

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.11.2016 4:32:00

Nová pravidla kybernetické bezpečnosti

Nová pravidla kybernetické bezpečnosti

Zákon o kybernetické bezpečnosti by se mohl vztahovat i na správce a provozovatele informačních systémů v energetice či dopravě. Počítá s tím novela, kterou podpořila vláda.

 Novela zákona o kybernetické bezpečnosti a zákona o svobodném přístupu k informacím, kterou předložil Národní bezpečnostní úřad (NBÚ), rozšiřuje působnost současných předpisů i na správce a provozovatele informačních systémů, kteří působí ve významných odvětvích infrastruktury, jako jsou energetika nebo doprava. Týká se i klíčových poskytovatelů digitálních služeb, například platforem pro elektronické obchodování a vyhledávače.

Nově zahrnuté skupiny budou muset přijmout odpovídající kroky, aby eliminovaly bezpečnostní rizika a oznamovaly případné kybernetické incidenty NBÚ.

Stínový ministr vnitra KSČM Zdeněk Maršíček novelu podporuje. „Technologie se vyvíjejí, kybernetické kriminality přibývá, v kyberprostoru stále více operují i teroristé, je tedy zřejmé, že český stát nemůže zůstat nečinný a neupravit dle nové situace svou legislativu,“ říká k novele Maršíček.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama