Mgr. Bc. Pavla Golasowská, DiS.

  • KDU-ČSL
  • Moravskoslezský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.11.2016 13:29:15

Násilí na ženách je často neviditelné a o to je krutější

Násilí na ženách je často neviditelné a o to je krutější

25. listopad je Mezinárodním dnem boje proti násilí na ženách. Poslankyně za KDU-ČSL Pavla Golasowská o tom něco ví, pracovala dlouhá léta v poradně pro oběti domácího násilí.

Nejen pro ni je žena hodna lásky a úcty a jako nositelka života si zaslouží ochranu a péči.

„Vybavuji si ze své praxe paní, která se po sedmnácti letech brutálního domácího násilí odstěhovala od manžela a dospívajících dětí do zahraničí. Našla si tam práci a splácela dluhy. Bylo to pro ni strašně těžké, ale zažívala věci, které pro ni byly úplně nové – mohla si jít, kam chtěla, mohla si jít lehnout, kdy chtěla, mohla si číst apod. Dnes je z ní vdova. Její bývalý muž se upil k smrti. Má dvě dospělé děti, nový vztah a jak říká, je šťastná,“ uvádí jeden z mnoha příběhů Golasowská.

Násilí na ženách je často neviditelné a o to je krutější. Statistiky jsou pro spoustu lidí šokující. Podle průzkumů se s násilím setkala pětina žen. A podle Branislavy Marvánové Vargové z organizace Rosa na pomoc obětem zažily výpady a násilí od partnera či v rodině 4 % žen jen za minulý rok. Pokud to přepočítáme, tak je to více než 170 tisíc žen. V celé EU se s nějakou formou psychického či fyzického násilí setkala každá třetí žena. To musí skončit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama