ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.11.2016 19:57:00

Stopneme peníze pro neziskovky a multikulturní programy. EET až od milionu

Stopneme peníze pro neziskovky a multikulturní programy. EET až od milionu

Klub Úsvitu zpracoval k návrhu státního rozpočtu pozměňovací návrhy, které mají zastavit posílání peněz na pochybné neziskové organizace. Konkrétně budeme chtít seškrtat program podpory multikulturní výchovy na MŠMT.

 Tyto projekty dnes bohužel upadají často pouze k nekritickému přístupu například k nelegálním imigraci či politickému islámu.

„My si myslíme, že právě v těchto ožehavých oblastech je naprosto zásadní vyvážený přístup, jehož obsahem musí být i vnímání bezpečnostních rizik. Programy multikulturní výchovy se dnes stávají projekty, které mají v první řadě obhájit před veřejností kroky vlády, jako jsou akceptování imigračních kvót Evropské unie, marginalizace tématu ochrany státních hranic či akceptování politického islámu jako legitimní ideologie. My s tím absolutně nesouhlasíme, a proto chceme tyto programy zrušit,“ řekl dnes na tiskové konferenci předseda poslaneckého klubu Úsvit Marek Černoch.

Druhým pozměňovacím návrhem, který Úsvit předloží, je navýšení platu policistů. Bezpečnostním složkám byly v roce 2010 sníženy platy o 10%.

„Přes přísliby politiků napříč politickým spektrem stále nedošlo k dorovnání na původní stav. My proto navrhuje zvýšit tarifní platy policistů, hasičů a dalších příslušníků bezpečnostních sborů o 2% procenta, což si vyžádá 900 milionů korun,“ doplnil předseda klubu Černoch.

Změny v EET

Úsvit také avizoval, že podpoří rozvolnění povinností EET zejména pro malé podnikatele. Už při projednávání samotného zákona o evidenci tržeb poslanci Úsvitu navrhovali limit jeden milion korun, což limit pro plátce DPH.

„Limit jeden milion korun nám přijde optimální. Je to všeobecně přijímaná hranice pro rozlišení toho nejmenšího podnikání. Na tyto malé by se EET vztahovat nemělo,“ uzavřel Marek Černoch tiskovou konferenci.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama