MUDr. Oto Košta, Ph.D.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.11.2016 4:30:00

Olomoucký kraj spouští aplikaci s podklady zastupitelstva

Olomoucký kraj spouští aplikaci s podklady zastupitelstva

Krajská samospráva v Olomouckém kraji jako první v České republice nabízí obyvatelům regionu možnost nahlížet on-line do přípravy podkladových materiálů na zasedání zastupitelstva.

 Majitelé mobilních zařízení s operačním systémem Android, kteří se zajímají o dění v krajské samosprávě, mají s nástupem nového vedení možnost stáhnout si z Google Play zdarma aplikaci Olomoucký kraj Zastupitelstvo. Tato aplikace umožní sledovat v mobilních telefonech a tabletech on-line přípravu podkladů, které jsou předkládány na zasedání zastupitelstva.

„Občané se tedy k dokumentům dostanou prakticky ve stejnou chvíli jako zastupitelé, kteří o materiálech následně rozhodují. Olomoucký kraj tak veřejnost přímo vtahuje do přípravy každého zasedání zastupitelstva,“ řekl Oto Košta, hejtman Olomouckého kraje.

Zájemci, kteří si aplikaci nainstalují, mají on-line přístup i k opraveným materiálům nebo podkladům, které jsou předkládány dodatečně. Materiály budou v aplikaci zveřejňovány vždy čtrnáct dní před zasedáním krajského zastupitelstva a poté průběžně až do samotného jednání zastupitelů.

Olomoucký kraj standardně zveřejňuje podklady pro každé zasedání zastupitelstva, ale stránku s materiály není možné stále aktualizovat. Proto je občanům umožněno nahlížet přímo do systému pro zpracování podkladů.

Nejbližší zasedání Zastupitelstva Olomouckého kraje proběhne 19. prosince 2016, první materiály tak budou v aplikaci ke stažení už 5. prosince.

Aby si uživatel mohl materiály stáhnout, musí být připojen na internet.

Přímý odkaz ke stažení aplikace ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama