Česká Lípa [okres Česká Lípa]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.11.2016 9:08:09

Slavnostní zahájení adventu v České Lípě

Slavnostní zahájení adventu v České Lípě

Železná adventní neděle je za námi. V její předvečer jsme společně na náměstí T. G. Masaryka rozsvítili vánoční strom. Město Česká Lípa pro občany připravilo na tento den bohatý a pestrý program, který začal už po poledni a vyvrcholil netradičním sla

Na vánočním trhu mohli Českolipané už od 10 hod. dopoledne načerpat vánoční atmosféru, nakoupit drobné dárky nebo ochutnat svařák. Zajímavý program pro děti a jejich rodiče zorganizovala i knihovna, Libertin a Centrum textilního tisku. Na odpoledne si hudební vystoupení připravily kapely Flám, Poutníci, Pegas, Trio Consonanza se sólistkou Barborou Škopkovou a Českolipský dětský sbor. V půl šesté večer jsme uvítali Ondřeje RUMLA a Jazzovou farmu ZUŠ Česká Lípa. „Na vystoupení Ondry se moc těšíme, známe ho osobně, a to ještě z doby, kdy začínal v kapele Modrotisk, “ svěřují se manželé Kyselovi a pokračují: „Na náměstí chodíváme každým rokem, dříve společně s dětmi, dnes už jdou kluci sami. Letos jsme ale překvapeni ohromným množstvím diváků, kterých odhadujeme na 5 - 6 tisíc.“

Českolipský adventní program rozsvícením vánočního stromu nekončí. Do 23. prosince na vánočně vyzdobeném náměstí zůstane tržiště (s provozem od 14 – 19 hod.) Ve čtvrtek 8. prosince si v 16 hodin na nám. T. G. Masaryka vyslechneme vánoční zpívání dětí z mateřských a základních škol. Na středu 14. prosince hudební program připravili žáci ZUŠ. V 18 hodin si zazpíváme 5 koled v rámci celostátní akce „Česko zpívá koledy“. Hned další den si v 16 hod. vyslechneme hudební vystoupení dětí mateřských a základních škol. Necháme se unášet na hudebních vlnách při produkci Guitar Tluppy. Čtvrteční večer uzavře českolipská kapela Pegas.

Adventní program společně zakončíme na nám. T. G. Masaryka ve čtvrtek 22. prosince v 16 hodin slavnostním punčem paní starostky Romany Žatecké. Příjemnou sváteční atmosféru navodí vystoupení Českolipského dětského sboru a dětí z mateřských a základních škol.

KRÁSNÝ ADVENTNÍ ČAS VÁM PŘEJE MĚSTO ČESKÁ LÍPA!

VIDEO ze slavnostního rozsvícení vánočního stromu: https://www.youtube.com/watch?v=8c3JecFRcKQ

Další informace o českolipském adventním programu: http://www.mucl.cz/advent/ds-2322/p1=20330

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama