Petr Martan

Bez politické příslušnosti
  • SPOZ
  • Čkyně
  • zastupitel obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.12.2016 15:25:10

Martan Petr: navzdory Sněmovně jsem založil novou petici za Šumavu

Martan Petr: navzdory Sněmovně jsem založil novou petici za Šumavu

V Parlamentu ČR vzaly věci kolem zákona o Šumavě rychlý spád. Dne 1. prosince 2016 jednal Senát a nepodpořil "Bláhovu petici" za rozšiřování divočiny a v usnesení ji vzal jen na vědomí. Následující den Sněmovna schválila novelu zákona č. 114/1992 Sb.

 

Ač se zdá, že zastánci rozšiřování bezzásahových a suchých lesů na Šumavě mají vyhráno, není tomu tak. Staví se proti tomu šumavské obce, kraje a občané z celé republiky. Vznikla nová petice "Za zákon pro zelené lesy Šumavy" s podtitulem "Šumava pro přírodu a lidi". Za krátkou dobu již přes tisíc lidí podepsalo, že: odmítají vyhlášení bezzásahového režimu na 30% území a jeho další rozšiřování na 50% za 15 let; odmítají současné provádění úmyslné těžby dřeva v lesích za účelem financování Správy NP Šumava; odmítají výstavbu mimo zastavěná a zastavitelná území obcí NP Šumava. Podepsaní občané se cítí poškozeni újmou na právu na zdravé životní prostředí, které bylo poškozeno v NP Šumava, ohroženy zdroje vody a zničeny přírodně-kulturní hodnoty národního významu.

Petr Martan

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama