ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.06.2011 20:08:07

Závěrečný účet kraje za rok 2010 doporučen ke schválení

Závěrečný účet kraje za rok 2010 doporučen ke schválení

Rada JMK se na své schůzi 2. 6. 2011 věnovala několika bodům, které se týkají hospodaření. Doporučila krajskému zastupitelstvu schválit závěrečný účet za rok 2010 a schválit změny v rozpočtu Jihomoravského kraje.

„Dobrou správou je výsledek hospodaření kraje za rok 2010. Dodrželi jsme rozpočet, nevzniknul neplánovaný deficit. Naopak i ministerstvo financí vyslovilo absolutorium hospodaření Jihomoravského kraje - jako hejtman budu červnovému zastupitelstvu předkládat zprávu o hospodaření, která bude zcela bez výhrad,“ uvedl hejtman Michal Hašek

Hejtman zároveň poukázal na skutečnost, že první čtvrtletí letošního roku ukázalo, že Ministerstvo financí ČR neumí dobře odhadnout vývoj ve výběru daní. „Předpokládané daňové výnosy nedosahují těch čísel, které ministerstvo původně oznámilo. Z pohledu jižní Moravy ale i ostatních regionů v republice to znamená, že budeme muset zasáhnout do schválených rozpočtů. Na jižní Moravě budeme zatím postupovat tím způsobem, že jsme zavázali určité výdaje v rámci rozpočtových kapitol. Celková výše tohoto opatření dosahuje zatím 94,3 mil. korun. Tyto výdaje nejsou škrtnuty, ale rada podle skutečného vývoje daňových výnosů rozhodne během léta, zda ty peníze budou uvolněny či zda zůstanou jako rezerva, která by případně vykryla ony menší daňové výnosy,“ řekl hejtman Michal Hašek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama