Ing. et Ing. Martin Šmída

Politika nové generace
  • Piráti
  • Olomoucký kraj
  • krajský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.01.2017 13:58:25

Babiš chce být u moci dlouho, je kvůli tomu dokonce ochoten vládnout dobře.

Babiš chce být u moci dlouho, je kvůli tomu dokonce ochoten vládnout dobře.

Babiš se díky přebytkovému výsledku státního hospodaření tváří jako schopný ministr financí. Ovšem je nutno si uvědomit, že není důležité jen kolik peněz odteklo a přiteklo, ale především odkud a kam. Na analýzu má málokdo čas, tak zůstává jen dojem.

Když někdo hrabe celej život, jen tak hrabat nepřestane. A i když má peněz dostatek, je tu ještě moc. A Babiš chce určitě oboje.
 Aby měl víc a víc peněz, to si dokaze zařídit už víceméně sám. Dotace, odpouštění daní a kličkování mezi zákony...
Ale aby se udržel u moci, musí ho lidi volit. A aby ho lidi volili, musí mít kvalitní marketing, což není jen reklama. Marketing je komplexní obor o tom, jak dát lidem, co chtějí. A je to vlastně jediná útěcha, kterou máme. Pokud chce být Babiš u moci co nejdéle, musí vládnout dobře.

Což sice moc nesouvisí s přebytkem rozpočtu, protože seknout se oproti plánu o 130 mld,to není známka kvalitního finančního plánování. Celý ten problém s přebytkem je pochopitelně komplexnější a komplikovanější. Nestačí sledovat jen znaménko či barvu toho konečného čísla, ale především strukturu všech těch vybraných a utracených peněz. Obzvlášť, když si můžeme půjčovat se záporným úrokem. 
Hospodaří líp ten, kdo si za 10 000 Kč koupí několik beden jablek, jednoho úředníka, co mu je počítá a ještě mu stovka zbyde, nebo ten, kdo si případně ještě trochu půjčí a založí jabloňový sad?




:-D
Ale i kdybych uvěřil, ze Babiš je kompetentní a ze bude vládnout relativně dobře, pořád to není povolenka pro to,aby mel právo si občas "odklonit" něco k sobě do holdingu. Dokonce ani to, ze "to přece dělají všichni", není pro mě argument.

Prostě, ať se na to dívám jakkoli a bude po podzimních volbách vládnout kdokoli, Piráti ve sněmovně jsou potřeba a můžou prostě jedině pomoct. I z opozice se dá ledacos prosadit.

Velké ryby si rybník nevypustí, ale když se do rybníka nasadí taková ta rybka, co pročistí vodu,aby na ty kapříky bylo vidět, může to celé věci jedině prospět.

Jsem tak nějak smířen s tím, že Piráti nebudou hlavní vládnoucí strana... ale považoval bych velmi užitečné, kdyby měli dostatek příležitostí a jistou politickou sílu k tomu, aby prosazovali části svýho programu, aby svobodomyslní lidi měli svoje zastoupení, aby měli možnost přinášet témata k celospolečenské diskuzi a aby tzv. stáli těm oldschool politikům "za zadkem" a tak přirozeně reformovali politickou kulturu... To snad není tak moc...
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama