JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.06.2011 15:53:24

Kam až zajdete, premiére Petře Nečasi?

Kam až zajdete, premiére Petře Nečasi?

Otevřený dopis Michala Haška premiéru Petru Nečasovi

Pane předsedo vlády, po sobotním jednání Vaší vlády a po krocích, které jste podnikl Vy osobně, je moji povinností opozičního politika konstatovat následující fakta a položit Vám nasledujici otázky.

Lituji, že budu nucen dále použít drsné historické paralely, ale bohužel sám jste Vašimi kroky evokoval nasledujici věty, které píši, věřte, s hlubokým vnitřním zklamáním. Věřil jsem, že v naší historii byli těmi posledními, kdo zneužívali bezpečnostní složky a manipulovali nezávislou soudní mocí k realizaci a ochraně své politiky, představitelé komunistického režimu před listopadem 1989. Je to ale bohužel Vaše, pravicová koaliční vláda, která mě a celou českou veřejnost z tohoto omylu včera tvrdě vyvedla.

Vaše osobní angažovanost a jednání s vrcholnými představiteli policejních složek, navíc evidentně bez účasti Vám nepohodlného policejního prezidenta, na téma „udržení veřejného pořádku", ve skutečnosti však potlačení ústavou garantovaného práva na stávku, je událost, kterou více jak 20 let po Sametové revoluci již zřejmě nikdo neočekával (takového politického ovlivňování činnosti bezpečnostních sborů se naposledy dopustil v listopadu 1989 tehdejší vedoucí tajemník MV KSČ Miroslav Štěpán). Jako poslanec Parlamentu ČR Vás proto vyzývám, abyste neprodleně zveřejnil nejenom obsah a závěry této schůzky, ale také kompletní seznam všech osob, které se tohoto jednání účastnily. Jsem přesvědčen, že pokud bezpečnostní sbory podlehnou Vašemu nátlaku a v rozporu s Ústavou ČR zasáhnout proti občanům vyjadřujícím názor na Vaše špatné vládnutí, ponesete Vy i účastníci výše uvedeného jednání politickou i právní odpovědnost.

V kombinaci se sobotním nepovedeným dílem pořadu Pošta pro tebe ve Vašem podáni-resp. doručeni soudního předběžného opatřeni v prostorách Úřadu vlády odborářům, (chráněného objektu, kam důstojníci justiční stráže nemají standardně přístup bez součinnosti s ochrannou službou policie ČR a vedením úřadu vlády) mám vážnou obavu o další vývoj v naši zemi, a to právě díky Vaši vládou vyvolané eskalaci problému odborové stávky. A to ani nehovořím o naprostém výsměchu všem těm, kteří jsou nuceni trpět v mnohaletých soudních sporech z důvodu nízkých kapacit justičního systému, zatímco vláda dosahuje „svých" soudních rozhodnutí v řádu hodin...

Opravdu, pane Nečasi, hodláte zpochybňovat Ústavou ČR garantované právo stávkovat a co hůře, dokonce zadáváte úkoly novelizovat legislativu tak, abyste umlčel odbory a kritiku Vašeho vládnuti? Opravdu zcela v rozporu s Vaším deklarovaným konzervativním přesvědčením úkolujete vysoké policejní důstojníky a ministra vnitra, aby policie zasáhla proti občanům státu, kterého jste premiérem, jenom proto, že vyjadřuji Vám nepohodlný názor? Jste si také vědom, že jste Vašim zadáním "udržet veřejný pořádek" fakticky odsouhlasil v krajním případě též použiti fyzického násilí (slovy zákona použiti donucovacích prostředků) proti občanům vlastního státu, a to pouze z toho důvodu, že jsou Vaší vládou znechuceni, naštvaní a připraveni Vaší vládu viditelně a nahlas kritizovat?

Pane předsedo vlády ČR a ODS, ptám se Vás, kam jste ochoten zajit, abyste uhájil Vaše premiérské křeslo proti vůli nejméně 80% občanů, kteří Vaší vládu nechtějí?

Česká veřejnost si v následujících hodinách zaslouží Vaše jasné a jednoznačné odpovědi na výše uvedené otázky.

Michal Hašek, 1. místopředseda ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama