Kamil Sedláček

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.02.2017 22:51:33

Velmi nízká volební účast

Velmi nízká volební účast

Usnesení předsednictva Sdružení pro republiku – Republikánské strany Československa Miroslava Sládka ze dne 9. 2. 2017 k povinné účasti ve volbách

 Volební účast v České republice je až na výjimku počátku devadesátých let minulého století velmi nízká. To má za následek, že parlament a další zastupitelské sbory jsou sice obsazeny, ale poslanci a zastupitelé představují jen velmi malou část obyvatel. Jak potom mohou přijímat zákony a podílet se na řízení státu, když reprezentují názor menšiny obyvatel. Jelikož se žádnými osvětovými prostředky nedaří tento neblahý vývoj zvrátit, vrací se SPR – RSČ ke svému požadavku právě z druhé poloviny devadesátých let, kdy navrhovala povinnou účast ve volbách pod sankcí vysokých pokut. Konec konců tak, jako to bylo za první Československé republiky.

Požadavek povinné účasti ve volbách budou naši poslanci prosazovat ihned po nástupu do parlamentu.

Kamil Sedláček

Vedoucí ústředního sekretariátu SPR – RSČ


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama