Jan Wolf

  • KDU-ČSL
  • Hlavní město Praha
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.02.2017 19:01:00

Praha se představí na veletrhu Holiday World

Praha se představí na veletrhu Holiday World

Hlavní město Praha letos otevře společný stánek pro aktivity magistrátu i příspěvkových organizací na 26. středoevropském veletrhu cestovního ruchu Holiday World.

 Ten se koná 16. – 19. února na holešovickém Výstavišti. Hlavním organizátorem prezentace hlavního města je odbor památkové péče MHMP a organizace Prague City Tourism.

Kromě odboru památkové péče MHMP a organizace Prague City Tourism bude na veletrhu prezentovat své novinky dalších osm organizací: Botanická zahrada hl. m. Prahy, Zoologická zahrada hl. m. Prahy, Galerie hlavního města Prahy, Městská knihovna v Praze, Muzeum Hlavního města Prahy, Městská divadla pražská, Divadlo v Dlouhé a Hudební divadlo Karlín.

„Účast a aktivní participace hlavního města Prahy na veletrhu Holiday World, který si za více než čtvrtstoletí trvání vydobyl úctyhodnou reputaci, se již staly tradicí. Cestovní ruch je pro Prahu nezanedbatelným zdrojem příjmů. Statistická čísla za loňský rok, kdy Prahu navštívilo přes 7 milionů osob (což je historický úspěch), dokazují, že při podpoře rozvoje cestovního ruchu postupujeme správnou cestou. Jako každý rok budeme prostřednictvím organizací zřizovaných Prahou prezentovat kulturu, umění a společenské události. Praha ovšem může zahraničním i tuzemským hostům nabídnout také mimořádné a unikátní zážitky, letos jimi jsou oslavy 25 let od zapsání historického centra města na Seznam světového dědictví UNESCO. A příští rok oslavíme 100 let od vzniku samostatného Československa. Věřím tedy, že i letošní ročník veletrhu bude úspěšný a přispěje k rozvoji a prestiži našeho hlavního města. Ostatně i holešovické Výstaviště, kde se veletrh koná, by se mělo v dohledné době dočkat renesance a svým dílem tento pozitivní trend podpořit,“ uvedl radní pro oblast kultury a cestovního ruchu Jan Wolf.

Odbor památkové péče se bude věnovat zejména 25. výročí zapsání historického centra Prahy na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO, Prague City Tourism bude prezentovat kampaně Pražské kavárny a Top pražské akce. V rámci doprovodného programu Prague City Tourism chystá přednášku „Pražská kavárna jako fenomén městského života“ (16. 2. v 15:30 ve Velkém sále a 18. 2. ve 12:00 v Malém sále). V pátek 17. 2. se pak bude konat přímo na stánku přednáška „Pražské vinice 2017 – putování vinicemi hlavního města“ pořádaná odborem památkové péče.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama