Adriana Krnáčová, M.A., MBA

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.02.2017 0:44:00

Protikorupční strategie přispěje ke zlepšení mínění veřejnosti

Protikorupční strategie přispěje ke zlepšení mínění veřejnosti

Rada hl. m. Prahy dnes schválila Protikorupční strategii pro období 2017–2019. Konkrétní opatření budou postupně aplikována nejen na magistrátu, ale i v příspěvkových organizacích a městských firmách.

Schválení protikorupční strategie je také jednou ze zásadních podmínek stanovených Evropskou komisí pro čerpání strukturálních a investičních fondů Evropské unie.

„Schválení protikorupční strategie je jedním z bodů programového prohlášení této rady a velmi mě těší, že se mi tento bod podařilo splnit. Stanovujeme v ní priority v boji proti korupci a postupně je budeme naplňovat. Jedná se o soubor konkrétních opatření, které pomohou předcházet možnému korupčnímu jednání,“ uvedla primátorka hl. m. Prahy Adriana Krnáčová.

Protikorupční strategie definuje základní směřování aktivit především v oblasti aktivní prevence boje jak s korupcí samotnou, tak s dalšími negativními jevy, které ji doprovázejí. Zaměřuje se na postupy a opatření uvnitř organizační struktury města, které by měly být implementovány na všech úrovních řízení, které mohou být potenciálně z hlediska korupce zranitelné. Již od počátku bude postupně probíhat důsledná kontrola nově přijatých opatření, účinnost strategie bude každoročně vyhodnocována a výsledek předložen Radě hl. m. Prahy.

Vztahovat se bude na všechny zaměstnance hlavního města Prahy zařazené do Magistrátu hl. m. Prahy a také je kladen důraz, aby se stejnou měrou vztahovala i na členy orgánů hl. m. Prahy včetně členů Zastupitelstva hl. m. Prahy. Základní principy strategie se pak budou uplatňovat i na příspěvkové organizace zřízené hl. m. Prahou a budou se prosazovat v obchodních společnostech s majetkovým podílem hl. m. Prahy. Hlavními hodnotami při naplňování Protikorupční strategie na všech úrovních jsou objektivita, otevřenost, profesionalita a odpovědnost, kvalita a efektivita, integrita, vzdělanost a úcta k lidem.

„Věřím tomu, že Protikorupční strategie a její naplňování v každodenním chodu úřadu přispěje v dlouhodobějším horizontu ke zlepšení mínění veřejnosti o úrovni Magistrátu hlavního města Prahy a o dalších firmách podílejících se na hospodaření a správě města,“ dodala primátorka Adriana Krnáčová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama