Radek Falta

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.02.2017 15:38:18

O křesla především

O křesla především

Není vyloučeno, že po volbách to dají dohromady strany, které proti sobě sočily. Z médií můžeme slyšet, že probíhají neformální námluvy stran, které by mohly spolu jít po volbách dohromady a vytvořit koalici.

Druhy muž hnutí ANO Faltýnek si dovede představit spolupráci i třeba s ODS. Šéf poslanců Zbyněk Stanjura tuto možnost nevyloučil, když prohlásil pro deník Právo, že všechno ostatní budeme řešit až na základě volebních výsledků.  Předem neodmítl spolupráci s hnutím ANO ani předseda strany SPD Tomi Okamura . Vidina místečka ve vládě a vysokého vlivu zatemní mozek natolik, že zapomenou, co slibovali voličům v předvolební kampani...

Klasickým příkladem podvodu je pak rok 1998, kdy před volbami proti sobě brojili Václav Klaus s Milošem Zemanem. Jeden druhého vydávali za smrtelné nebezpečí pro Česko, aby si po volbách padli do náruče a uzavřeli opoziční smlouvu.

Nejde jim o občany, ale o vlastní prospěch a koryta. Kolikrát se stalo, že předvolební sliby nebyly splněny a strany byly provázané korupcí.Úplatky za zmanipulované veřejné zakázky, na které nejvíce doplatí občané – daňoví poplatníci.Nevýhodná privatizace OKD za doby ministrování Bohuslava Sobotky na ministerstvu financí, machinace s evropskými dotacemi, nejasné obchody s dluhopisy atd.  To mají na svědomí nejvíce právě tyto dvě strany ODS a ČSSD. Přitom většina těchto lidí co páchala tuto trestnou činnost - nebyla soudem patřičně potrestána. . .

Předčasné parlamentní volby konané 25.-26. října 2013 nesplnily to, co očekávali lidé od politiků. Samochvála premiéra Sobotky, co vláda všechno dokázala a jak je úspěšná, není na místě např. prohlášení vlády o snižovaní byrokracie, která ale ve výsledku stále narůstá. Nepřátelská atmosféra pro drobné a střední podnikatele má za následek snižování jejich počtu. Důchodci se kvůli nízkým penzím stále více zadlužují a jejich počet v exekuci neustále přibývá. Zvýšení příjmu a minimální mzdy se nikterak neprojevila zvýšením životní úrovně. Vzrůstající inflace přes 2 procenta to ještě prohlubuje.  Česko má jednu z nejnižších minimálních mezd a momentálně je na pátém místě od konce. Víc berou Poláci i Slováci. 

 Myslím, že tato vláda není o moc úspěšnější než ty předchozí. Postavení ministra financí Babiše, který byl čtyři roky ve střetu zájmů, se koncernu Agrofert vyplatilo.V roce 2015 získal přes 600 milionů dotací. Další, aféra nebo problém ministra Babiše jsou nezdaněné korunové dluhopisy. Na daních si díky tomu polepšil o 52 milionů. Což připustil v programu ČT „Otázky Václava Moravce“, kdy prohlásil: „Moje výhody doposud jsou 32 a půl milionu, plus tento rok je to 52 milionu korun, takže aby nebyl problém, tak já tyhle peníze dám na charitu...“.  Finanční úřad, pod vedením ministra Andreje Babiše, disponuje všemi informacemi o občanech. Ministr to může proti kterémukoliv odpůrci zneužít. Myslím, že je zapotřebí dát konečně červenou těmto praktikám.  Zneužívají moc pro svůj prospěch a obohacují se na úkor obyčejných a poctivých lidí. Těchto případů bylo od začátku 90. let víc než dost. Republikánská strana upozorňovala na tyto problémy. Chtěla zamezit a předejít k těmto skutečnostem už po sametovém podvodu v roce 1989. Od začátku devadesátých let jsme navrhovali – to, co si mnoho jiných stran osvojuje za své! Mám na mysli zejména tyto 3 hlavni body, cituji:

1, Nastolení systému přímé demokracie, Odvolatelnost politiku

 2, Snížení platů poslancům a ministrům o 60 %. Jestli není někdo ochoten hájit zájmy země a jejích občanů bez ohledu na materiální výhody, nemá ve vedení Československa co dělat. Poslanec musí být odvolatelný svými voliči. Pokud nehájí jejich zájem

3, Kdo nastoupí do volené funkce musí odevzdat výkaz majetku, aby se to mohlo po skončení volebního období zkontrolovat. Kdo je ve volené funkci, nebude zároveň vykonávat hospodářskou funkci, abychom tzv. předešli konfliktu zájmů.

Republikáni byla jediná strana, která chtěla tyto změny nastolit a zastavit prorůstající korupci a tunelovaní už na počátku 90 let. Proto ji bylo potřeba odstranit. Což se bohužel částečně i podařilo.  SPR-RSČ nedostala za volby v roce 1998 následný příspěvek na činnost, což bylo zhruba 50 milionů. Myslím, že by lidé měli posuzovat především činy té či oné strany. Ne se nechat nachytat na stranu, která má největší výdaje na volby a zaplavuje billboardem každou možnou reklamní plochu v republice. Republikáni jsou zpět a věřím, že když dostanou dostatečný mandát od voličů, tak jsou schopni naši zemi pomoci.

 


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama