MVDr. Josef Řihák

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.02.2017 10:15:06

Stát si přece musí vážit práce policistů, hasičů a záchranářů.

Stát si přece musí vážit práce policistů, hasičů a záchranářů.

Denně nasazují své životy. Chrání naše zdraví a zdraví našich blízkých. Spěchají tam, odkud my ostatní utíkáme. Ano, mluvím o příslušnících bezpečnostních sborů a IZS. Proto nechápu diletantské rozhodnutí Ministerstva financí.

Denně nasazují své životy. Chrání naše zdraví a zdraví našich blízkých. Spěchají tam, odkud my ostatní utíkáme. Ano, mluvím zde o příslušnících bezpečnostních sborů a Integrovaného záchranného systému. Stát si přece musí těchto lidí vážit a má je podporovat. A to jak morálně, tak i finančně. Proto mě velice mrzí nesouhlas Ministerstva financí se zvýšením platů bezpečnostních sborů o 10 procent. Navíc s odůvodněním, že „objem prostředků na jejich platy považuje za dostatečný“. Považuje za dostatečný?!

Opravdu nechápu diletantské rozhodnutí Ministerstva financí. Na druhou stranu si vážím postoje Milana Chovance a ministrů za sociální demokracii. Potom co ODS a TOP 09 v roce 2010 vzala policistům a hasičům 10% z jejich platů, tak právě vládě sociální demokracie se daří opět zvyšovat platy příslušníků bezpečnostních složek. V roce 2014 se platy hasičů, policistů a dalších zvýšily o 3,5 procenta, v roce 2015 to bylo o 5 procent s tím, že následující rok se jejich platy navýšili ještě o 4 procenta.

Jsou to malé krůčky, ale ukazují, že si vážíme práce těch, kteří mají odvahu. Ti, kteří jejich pomoc již potřebovali, si práce hasičů, policistů a záchranářů váží. A naopak. Ti, kteří jejich pomoc ještě nepotřebovali, jsou k nim lhostejní. Ale co když má Ministerstvo financí něco v záloze? Třeba udělá z policie, hasičů a záchranářů akciovky a dá jim korunové dluhopisy…

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama