Jan Sedláček

Místopředseda Národní demokracie
  • ND
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.02.2017 10:31:30

A proč bych měl volit Babiše? Sorry jako!

A proč bych měl volit Babiše? Sorry jako!

Pokud chce Babiš neustále buzerovat živnostníky a mít přístup k citlivým datům o jejich tržbách, měl by si zamést před vlastním prahem.

Už před třemi lety, kdy byla ustanovena tato vláda, jsem odhadoval, že se od ní ničeho dobrého nedočkáme. Skutečnost ale předčila i moje očekávání. Neomarxistický výkvět typu Dienstbiera/Chvojky, Pelikána, Valachové či Marksové (nomen omen) nám ukázkově předvedl, jak voperovat srdce Evropy do zadní části těla bruselských mocipánů. Chovancovo orwellovské Ministerstvo pravdy začalo pořádat štvanici na občany, kteří mají jiné názory než vládnoucí režim. A korunu tomu nasadil Babiš, který se ve své funkci začal chovat ne ani tak jako slon v porcelánu, ale přímo jako pedofil ve funkci ředitele školy.

Nejenže v sobě nezapřel estébácké praktiky (jako například vedení složky na koaličního poslance nebo vyslání kontroly na živnostnici, která ho v televizi kritizovala). Nejenže ze svého ústního otvoru vypouštěl věty, které by pro jiné politiky znamenaly okamžitý konec kariéry (,,Já ale nepodnikám ve zdravotnictví, pouze mám fond, který skupuje soukromé nemocnice…“). Ale teď už svoji drzost vystupňoval natolik, až nám ukázkově předvedl, že zákony pro něj neplatí.

Není to tak dávno, kdy Babiš všemožně obhajoval EET, že to prý narovná podnikatelské prostředí a přinese to transparentnost. Touto demagogií se mu podařilo protlačit zrůdný systém, kdy jsou živnostníci neustále šmírováni a citlivé informace o jejich tržbách se shromažďují na ministerstvu, které je pod plnou kontrolou Agrofertu (čekat, že Babiš tyto informace nepoužije, může jen někdo naprosto naivní). Nepoctivci si stejně nacházejí způsoby, jak EET obcházet, a pro poctivé podnikatele to znamená další nárůst už tak vysokých nákladů a administrativy. Pro mnohé z nich až takový nárůst, že už museli skončit.

Ovšem čekat, že Babiš vztáhne stejná pravidla i na sebe, by bylo asi moc optimistické. Jakmile se ho jeden reportér zeptal na příjmy Agrofertu, dostal od Babiše odpověď: „Proč bych vám měl sdělovat všechny svoje příjmy? Sorry jako.“ Tato slova jsou ukázkovým příkladem dvojího metru, který Babiš používá. U všech ostatních živnostníků chce šmírovat jejich tržby – ale sám je neprozradí.

Představte si, že by některý menší živnostník napsal podobnou větu do daňového přiznání. To by asi hodně rychle dopodnikal a byl by rád, pokud by zůstal na svobodě. V tomto kontextu není Babišova věta nic víc, než drzý výsměch do očí živnostníkům a vlastně i všem občanům ČR.

Babišovi dosud jeho drzost procházela. Na rozdíl od Sr-Al-Botky nebo TOP 0,9% má stále dost velkou podporu voličů, kteří ještě nepochopili, že se Babiš stal součástí establishmentu. Nicméně ani trpělivost těchto lidí není nekonečná. Řada venkovských hospod už teď kvůli EET zavřela a ty, které se ještě jakž takž drží, dorazí zákaz kouření. A pak si snad už i tito občané uvědomí, kdo vlastně může za to, že už nemůžou na pivko do své oblíbené hospůdky. A možná jim rovnou i dojde, jaký dvojí metr Babiš používá a jak se svým voličům vysmívá do očí.

A proto doufám, že si voliči na podzim řeknou: Sorry jako, ale Babiše opravdu volit nebudu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama