ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.02.2017 15:16:00

Vlaky jsou nejrychlejší dopravou v Praze

Vlaky jsou nejrychlejší dopravou v Praze

Zastupitelstvo hlavního města podpořilo přípravu změny územního plánu, která umožní modernizaci železniční trasy 231 - Praha – Lysá nad Labem a vznik nové železniční zastávky.

 Počítá se s modernizací nádraží ve Vysočanech a přibýt by měla především zbrusu nová železniční stanice na Rajské zahradě s přestupem na metro.

Dle ročenky dopravy v Praze začíná dlouhodobě stoupající počet cestujících ve vlacích na území Prahy stagnovat (kolem 117 000 cestujících denně) a zájmem hlavního města je tuto velmi rychlou, pohodlnou a ekologickou formu dopravy co nejvíce podporovat. Městská a příměstská železnice je často v zemích na západ od České republiky mnohem více rozvinutá a tvoří významnou a úspěšnou alternativu k individuální automobilové dopravě.

„Součástí řešení opakujících se smogových situací v Praze musí být i projekty, jako je tento. Nelze lidi jen vyzývat, aby nejezdili auty, a současně jim nenabízet alternativu. Vlaky jsou nejrychlejší dopravou v Praze. Zásadní je vznik nového přestupu na Rajské zahradě. Při cestě třeba z Čelákovic nebo Milovic tak budou lidé mít kratší přestup na metro než ve Vysočanech a také vznikne přestupní vazba na autobusy směr Průmyslová,“ říká Petra Kolínská, náměstkyně primátorky a radní pro územní rozvoj.

Návrh zadání změny nyní po schválení půjde do poslední fáze projednávání, během roku 2017 by mělo být i společné a veřejné jednání, ve kterém se může vyjádřit a vznést své připomínky i veřejnost.

Ročenka pražské dopravy ZDE

Vyhledávání změn ÚP nabízí nejlépe aplikace Výkresy UP (ZDE)

Schéma procesu pořizování změn UP je ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama