Ing. Bronislav Schwarz

  • S.cz
  • Lom
  • městský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.03.2017 14:05:00

Občanka bez trvalého bydliště nám je k ničemu

Občanka bez trvalého bydliště nám je k ničemu

Projev na 55. schůzi sněmovny 3. března 2017 k Vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon o občanských průkazech:

Já doufám, že nerozpoutám nějaké povídání o občanských průkazech. Ale já jsem si vás všechny řádně poslechl, poslechl jsem si kolegy tady zprava. Pan ministr nepotřebuje zastání, ale přesto bych chtěl k tomu něco říci. Vím, o čem mluví kolega Pilný, vím také, o čem mluví pan kolega Stanjura. Protože každý na tom má svý pravdy trošku. Ale já vám řeknu, jak to vidím já, v čem je to jednoduché.

V současné době máme občanské průkazy, v kterých by měla vymizet identifikační věc neboli trvalé bydliště, které tam je natištěné. Prosím vás, nechte kolegu Petrů, ať načte pozměňovák, ať to trvalé bydliště tam zůstane. Je to důležité pro určité složky, které působí v naší republice, třeba pro policii je lepší, když dostanu do ruky občanku a vidím, kde ten člověk bydlí. Mně občanka s jménem - promiňte, když nefungují elektronické evidence - nic moc neříká. Tak to je jedna věc.

Samozřejmě je špatně, že dneska už víme, že když projde nový zákon o identifikaci osob, o kterém mluvíme, za měsíc, za dva, za tři nebo také za půl roku nebo příští volební období, když projde, tak budeme muset udělat novelu tohohle zákona. Je mi to líto, ale tak to prostě je. Je to třeba říct, že se ta novela bude muset asi udělat. Ale pokud budeme čekat dneska s tím, co tady rozhodujeme, s tím pozměňovacím návrhem kolegy Petrů, tak nám ta občanka s trvalým bydlištěm zmizí a taková občanka bez trvalého bydliště nám je k ničemu, já to řeknu slušně. Takže to je celé. Prosím vás, je to celé. Já vás žádám, nehádejme se. Pojďme trošku dál. Takových novel se udělalo, ale tohle to je účinná novela. Takhle to vidím já. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama