Česká Lípa [okres Česká Lípa]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.03.2017 10:35:38

Nejstarší obyvatelka České Lípy se hezky usmívá

Nejstarší obyvatelka České Lípy se hezky usmívá

Požehnaného věku 103 let se 8. března dožila paní Marie Kchalupnik, nejstarší obyvatelka České Lípy. K jejímu nádhernému životnímu jubileu jí přišli popřát členové vedení města – místostarostka Alena Šafránková a místostarosta Juraj Raninec.

„Paní Kchalupnik velmi obdivuji, sice hůře slyší, ale má výbornou paměť a vypadá na svůj věk velmi dobře,“ říká místostarosta Juraj Raninec. O zajímavém životě paní Marie představitelům města povyprávěla její vnučka, paní Stejskalová: „Moje babička se v roce 1914 narodila v Kazachstánu, v malé vesničce Borodinovka, kde v létě bývá 40 °C a v zimě naopak minus čtyřicet. Celá rodina umí česky, protože vesnice byla obydlena převážně Čechy, kteří sem přišli v roce 1911. V 90. letech 20. století se všichni vrátili do Čech, nejprve na Vysočinu, poté do České Lípy.“ Paní Kchalupnik vychovala pět dětí, má vnoučata, pravnoučata a dokonce i prapravnoučata. Rodinnou oslavu chystají většinou na tři etapy, protože se padesátka nebližších příbuzných oslavenkyně do panelákového bytu na českolipském sídlišti Špičák opravdu nevejde.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama