Česká Lípa [okres Česká Lípa]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.03.2017 13:03:05

O nájemci českolipské Unionky rozhodne cena a projekt

O nájemci českolipské Unionky rozhodne cena a projekt

Nejvýhodnější cena, ale i nejlepší záměr úpravy prostor a spektrum nabízených služeb – to jsou kritéria, která rozhodnou o tom, kdo bude provozovat českolipskou Unionku od června letošního roku.

Na konci února zveřejněný záměr definuje podmínky pro budoucí pronájem nebytových prostor v I. a II. nadzemním podlaží této výstavní secesní budovy ve městě. Rada města Česká Lípa rozhodovala o podmínkách pronájmu, protože stávajícímu nájemci končí po patnácti letech smlouva. Zájemci mohou své nabídky předložit do 20. března 2017 do 12.00 hodin.

„Unionka je možná nejzajímavější objekt k pronájmu v celé České Lípě, atraktivní pro občany. Historie a atmosféry tohoto prostoru si ceníme, ještě jsme nezapomněli ani na léta degradace této architektonické památky města. Proto rada stanovila jako soutěžní kritérium nejen cenu, ale chce znát i záměry a představy uchazečů minimálně v podobě vizualizace,“ říká starostka města Romana Žatecká.  

Rada města rozhodla, že jedním z kritérií bude cena a druhým záměr úpravy prostor a nabízené služby. Obě kritéria budou mít stejnou váhu. Účelem pronájmu je provozování kavárny, cukrárny či obdobného zařízení na dobu neurčitou. „Víme, že dětský koutek v prvním patře byl u maminek s dětmi velmi oblíbený. Často se tu konaly i dětské oslavy. Proto očekáváme, že nějaká nabídka zohlední i tuto možnost,“ připomíná místostarosta Juraj Raninec.


„Sociální sítě se předhánějí ve lžích o tom, kdo bude nájemcem a proč. Jsou to jen účelové šířené demagogie, jejichž cílem je vytvářet dojem, že už je o nájemci rozhodnuto. Není. Rozhodne o něm až soutěž a v něm kvalita záměru a nabízená cena za pronájem. Jedno je však jisté: tak výhodný nájem jako dosud to do budoucna už nebude, ostatně město jako majitel bude investovat do oprav objektu,“ dodává R. Žatecká. Unionka potřebuje opravit střechu i fasádu, což bude předmětem projektu, který radnice začala připravovat.

Minimální cena ročního nájemného v I. nadzemním podlaží bude činit 350.000,-Kč, ve II. nadzemním podlaží 180.000,-Kč. Nabídky mohou být učiněny na první a druhé podlaží společně nebo i samostatně. Uchazeč musí splnit i další podmínky: prokázat praxi v oboru kavárenství nebo cukrárenství nebo v obdobném provozu v délce nejméně 5 let, zajistit služby baristy pro provoz kavárny, služby barmana pro provoz baru, bude-li provozovat bar, zajistit vybavení veřejných prostor v reprezentativní úrovni odpovídající charakteru budovy.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama