Doc. MUDr. Bohuslav Svoboda, CSc.

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.06.2011 12:23:01

Poděkování občanům Prahy

Poděkování občanům Prahy

Vážení Pražané, návštěvníci města, Praha má za sebou stávku odborových svazů. Jednodenní výpadek veřejné hromadné dopravy město zvládlo ve sportovním duchu.

Pražanům děkuji za jejich vstřícný přístup, trpělivost a způsob, kterým včera na výjimečnou situaci reagovali. Jsem rád, že občané zvládli situaci s nadhledem a s humorem. Řidičům, kteří nestávkovali a pomohli obyvatelům města překonat složitý den, chci také velmi poděkovat, byla to z jejich strany i osobní odvaha a vážím si jí.  
Stávkujícím opakuji dřívější prohlášení, že využili svého práva. S jejich důvody nemusím osobně souhlasit, ale z naší strany i ze strany dopravního podniku platí dohoda, že jejich právo na stávku respektujeme. Oceňuji, že oproti původním plánům odbory upustily od blokád a stávka tak proběhla v relativním klidu. 
Hlavní město Praha udělalo vše, aby dopady stávky zmírnilo, a mé poděkování patří všem, kdo k tomu přispěli. V první řadě jsou to složky integrovaného záchranného systému města, Městská policie i Policie České republiky, záchranná služba, lidé v nemocnicích i na dalších pracovištích, bez nichž se naše město neobejde. Je jejich zásluhou, že Praha stávku zvládla, a že nikdo z obyvatel ani návštěvníků nezaplatil narušení běžného rytmu města cenu, která by byla nevratná. 

Bohuslav SvobodaPrimátor hl. m. Prahy
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama