Česká Lípa [okres Česká Lípa]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.03.2017 12:42:08

Zastupitelé diskutovali o Strategickém plánu města ČESKÁ LÍPA

Zastupitelé diskutovali o Strategickém plánu města ČESKÁ LÍPA

Zastupitelé České Lípy včera diskutovali o podobě Strategického plánu. Jejich náměty plán ovlivní ještě před veřejným projednáváním, které proběhne 4. dubna v KD Crystal. Přijetí Strategického plánu má zásadní význam i pro čerpání dotací.

„Zájem na strategických principech řízení města a efektivnější čerpání dotací – to jsou dva hlavní důvody pro přijetí Strategického plánu, který by měl platit až do roku 2023. Bude tedy přesahovat i dvě volební období. Do přípravy dokumentu byla a zase znovu bude zapojena i veřejnost. Veřejné projednávání je naplánováno na 4. dubna od 17 hod. do KD Crystal. Obecný plán bude pak konkretizován v Akčních plánech a oborových tematických koncepcích,“ říká místostarosta města Juraj Raninec.

V diskuzi zastupitelé probrali několik otázek, např. nutnost diverzifikace výroby, podporu bydlení, průběžnou aktualizaci plánu a reflexi některých legislativních novinek, např. novely zákona o hmotné nouzi. Zastupitelé se shodli, že poměrně obecný plán dobře pokrývá oblasti, které může samospráva reálně ovlivnit. Další připomínky mohou zastupitelé uplatnit prostřednictvím připomínkovacích formulářů do 27. března.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama