PhDr. Šárka Zdeňková

  • HPP 11
  • Praha 11
  • zastupitelka měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.03.2017 9:05:59

Největší trafikant ANO Praha 11, Ing. O. Prokop

Největší trafikant ANO Praha 11, Ing. O. Prokop

V souvislosti s ústavní stížností, kterou nedávno podal pražský opoziční pirátský zastupitel A.Zábranský ve věci tzv. politických trafik, jsme se podívali, jak je na tom zastupitel Prahy 11 a zároveň zastupitel hl.m. Prahy O.Prokop (ANO).

Ing. Ondřej Prokop dostal od poloviny roku 2016 tyto funkce v městských firmách:

- dozorčí rada Zdroj pitné vody Káraný, a.s.        - 18 000 Kč/ měsíc

- dozorčí rada PVS, a.s.                                       - 21 000 Kč/ měsíc

- dozorčí rada Pražská energetika Holding, a.s.  - 17 800 Kč/ měsíc

+ každoroční tantiéma zhruba 200 000 Kč

- dozorčí rada Operátor ICT, a.s. (býv. Operátor Opencard, a.s.)      

                                                                               - 10 000 Kč/ měsíc

- představenstvo Jihoměstská majetková, a.s. Praha 11 (od r. 2015)              

                                                                                - 5 000 Kč/ měsíc

Celkem tedy Ing. Prokop inkasuje z městských firem ročně přes 1 milión Kč.

“Jakékoli své politické aktivity permanentně dotuji. Na rozdíl od většiny ostatních mě politika neživí, tu dělám opravdu jako poslání s mrzkou odměnou a jako koníček.”

Zábavná jsou vyjádření Ing. Prokopa k těmto zjištěním z loňského roku:

Ondřej Prokop na webu HPP11 (2016-10-01 08:08) > “Jirko? Nějak nechápu? Já jsem psal, že dělám zadarmo, nebo co? Já jsem psal, že to dělám jako koníček, který mne neživí. Stejně jako Honza Říčař (ANO) i já mám příjmy úplně z něčeho jiného, než je politika a tu dělám opravdu jako poslání s mrzkou odměnou. Jak jsem psal, jsem neuvolněný jak na P11 tak na MHMP. Vzhledem k tomu, že v mé firmě jsem schopen svůj čas prodat za min. 900 Kč / hod, tak jakékoli své politické aktivity pernamentně dotuji a jsem u nich finančně ve ztrátě. Takže prosím bdi hlavně ty! Díky ;-)"

Ondřej Prokop 2016-09-26 14:03 > “Možná by stálo za to napsat, že většinu funkcí, které jste vyjmenoval, vykonávám jako neuvolnený bez odměny nebo za minimalní odměnu - veškeré své odměny uvadim dle etického kodexu v kazdoročním přiznání. Takže se každý může přesvědčit o jejich výši. Můj produktivní čas věnuji primárně svým firmám a tyto "komunalní" aktivity vykonávám většinou pouze ve volném čase po večerech a víkendech, kdy většina ostatních nepracuje. Na rozdil od větsiny ostatních mě politika neživí a dělám ji jako koníček."

Jak zmínili pražští Piráti: "Ing. Prokop se konečně také dočkal a může se hrdě hlásit ke svým kolegům politickým trafikantům. Primátorka Krnáčová (ANO) tak dodržuje svůj slib, že každý její zastupitel dostane alespoň 80 000 Kč měsíčně z rozpočtu města nebo městských firem."

PhDr. Šárka Zdeňková, Hnutí pro Prahu 11, www.hpp11.cz

Související:

A.Zábranský (Piráti) http://www.lidovky.cz/mame-pocit-ze-jde-o-politicke-trafiky-vysvetluji-ustavni-stiznost-prazsti-pirati-g22-/zpravy-domov.aspx?c=A170223_171026_ln_domov_sk

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama