Česká Lípa [okres Česká Lípa]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.03.2017 11:52:31

Hodinu planetě Zemi věnuje Česká Lípa 25. března

Hodinu planetě Zemi věnuje Česká Lípa 25. března

Zvýšit povědomí o klimatických změnách je cílem celosvětové Hodiny Země, která letos připadá na 25. března od 20:30-21:30. Do akce se připojilo i město Česká Lípa zhasnutím veřejného osvětlení, a to v České Lípě, Dolní Libchavě, Staré Lípě a Dubici.

„Patříme mezi 66 obcí, které akci podpoří. Zhasnutím veřejného osvětlení dáváme signál, že nám osud planety není lhostejný. Ať chceme nebo ne – klimatické změny postihují už i Českou republiku. Vzpomeňme si např. na předloňské letní vedro a sucho. Nedostatek pitné vody se stane v blízké budoucnosti vážnou otázkou. Změnit by se mělo i naše spotřebitelské chování. Zamysleme se, co můžeme pro zlepšení života na Zemi udělat jako jednotlivci, jako pracovníci ve firmách, školách, nemocnicích, úřadech, obchodech… nebo jako lidé, kteří o věcech veřejných rozhodují,“ říká starostka České Lípy Romana Žatecká.

Největší celosvětový happening na ochranu klimatu – Hodina Země – má letos už svůj desátý ročník. V rámci této akce obce na 60 minut vypínají veřejné osvětlení a nasvětlení významných památek, lidé zhasínají světla ve svých bytech, do tmy se ponoří i firmy. Mapu zapojených účastníků z ČR najdete na: http://www.veronica.cz/hodinazeme/ Všichni tak dávají najevo svou podporu ochraně životního prostředí.

Platí, že každý by měl začít sám u sebe. Inspiraci pro sebe najdete: http://www.zmenaklimatu.cz/cz/zapoj-se  

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama