ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.06.2011 16:15:57

Během čtvrtka nebyly zaznamenány zásadní problémy v dopravě

Během čtvrtka nebyly zaznamenány zásadní problémy v dopravě

V žádném z krajů ČR nebyly během 16. června 2011 zaznamenány zásadní problémy v dopravě. Takové je shrnutí čtvrteční odpolední videokonference hejtmanů, o které informoval předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek.

„Stávka v Jihomoravském kraji, ale i v ostatních regionech, proběhla klidně. Jsem rád, že veřejnost přijala celou akci klidně a vše se obešlo bez větších excesů. Velmi mě mrzí výroky vládních představitelů, kteří v souvislosti se stávkou používají slovo happening,“ uvedl na následné tiskové konferenci hejtman Hašek. „Jihomoravský kraj, stejně jako ostatní kraje, se ve spolupráci s Českými drahami snažily zajistit alespoň částečně nahrazení výpadků vlakové dopravy. Ukázalo se, že problémy měli i soukromí železniční přepravci. Podle všech informací, které máme teď vpodvečer, náhradní doprava zafungovala. Kdo měl zájem využít náhradní dopravu za vlak, tak ji zde na jižní Moravě využil. Zaplněnost autobusů byla zhruba kolem šedesáti procent. S ohledem na termín stávky nevylučuji, že si lidé prodloužili dovolenou víkend, na některých místech ČR byla vyhlášena na školách ředitelská volna. Tím se snížil tlak na náhradní autobusovou dopravu,“ konstatoval hejtman Hašek. Jak dodal, České dráhy zabezpečily na jižní Moravě pro náhradní dopravu 64 autobusů, dalších 6 Armáda ČR a 30 Jihomoravský kraj. Závěrem hejtman Hašek poděkoval zástupcům všech složek, které se podíleli na zabezpečení náhradní dopravy a vyjádřil přání, že budoucna bude Česká republika i Jihomoravský kraj dalších stávek ušetřena.

Ředitel společnosti Kordis - JMK Jaromír Holec potvrdil, že na jižní Moravě fungovala regionální autobusová doprava v plném rozsahu, celkový počet cestujících činil přibližně jednu čtvrtinu proti jiným pracovním dnům. Posílena byla informační linka Kordisu, která zaznamenala během středy a čtvrtka zvýšený počet hovorů.

Náměstek ředitele Krajského ředitelství Policie ČR JMK Miloslav Machát poděkoval prostřednictvím médií všem občanům, že během čtvrtka nevyjížděli mimo domov, když to nebylo potřeba, takže díky tomu se doprava v kraji během celého dne pohybovala mezi stupni 1 až 2 a nebyly zaznamenány žádné problémy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama