Česká Lípa [okres Česká Lípa]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.03.2017 10:47:58

Česká Lípa přivítala nové občánky

Česká Lípa přivítala nové občánky

Celkem 254 občánků v loňském roce přivítali na českolipské radnici. V sobotu 18. března přivítala mezi občany města starostka Romana Žatecká a místostarostka Alena Šafránková dvacet pět dětí, 12 holčiček a 13 kluků.

„Přeju si, aby tyto krásné děti, které před sebou dnes vidím – až vyrostou, byli věrní městu Česká Lípa, jehož občany se dnes stávají. Ještě hodně vody uteče, než se naučí všemu, co správný muž či žena mají vědět a umět. A hodně bude záležet na vás, jak své dítě povedete, kolik mu dáte pocítit své lásky, čemu všemu ho naučíte a jak nároční k němu budete. Toto a ještě mnoho dalších okolností rozhodne, jaký to bude člověk,“ říká mimo jiné ve slavnostním projevu starostka Romana Žatecká. 

Kromě milých slov si rodiče ze slavnostní akce odnesli i drobné dárky – kytičku, knížku „Nejmilejší české říkanky, písničky a hádanky“ a pamětní medaili. Městská knihovna připojila dárkový poukaz na roční půjčování knížek. „Čtenářství je třeba podporovat všemi způsoby od útlého věku. Čtenářské schopnosti a dovednosti jsou totiž klíčem ke vzdělání, později k pracovním příležitostem i životní úspěšnosti. Díky četbě se rozvíjí fantazie, formují se postoje, názory a hodnoty. Pro dnešní příležitost jsme připravili propagační materiály jednak o knihovně, jednak o knihách, které jsou v knihovně k dispozici a mohou být rodičům pomocníky při péči o děti, rádci v oblasti  dětské výživy a zdravého vývoje. Naleznou tu i tipy na čtení pro nejmenší,“ říká Dana Kroulíková, ředitelka Městské knihovny Česká Lípa.

K příjemné atmosféře vítání občánků přispěl i zpěv dětí z MŠ Roháče z Dubé a písničku „Spi, mé malé poupě“ si přítomní vyslechli v podání sourozenců Vlčkových. Maminky, tatínkové, ale i babičky a dědečkové byli plni emocí. S jednou z nich se svěřila šťastná babička Marie Bořková: „Syn s rodinou za námi přijel na vánoční svátky, užili jsme si vánoční pohodu a pak to přišlo. Snacha porodila ještě před půlnocí 26. prosince, o celých 6 týdnů před stanoveným termínem. Měli jsme velké obavy, ale vše dobře dopadlo především díky lékařům z českolipské porodnice. Z druhého, nyní tříměsíčního, vnoučka Matýska máme velikou radost!“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama