Česká Lípa [okres Česká Lípa]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.03.2017 10:16:22

Krásných sta let se dožívá další občanka České Lípy

Krásných sta let se dožívá další občanka České Lípy

Do klubu stoletých byla 23. března přijata paní Vlasta Vogelová. K významnému životnímu jubileu jí přišly poblahopřát starostka České Lípy Romana Žatecká a místostarostka Alena Šafránková. Oslavenkyni přinesly květiny, blahopřání a dárkový koš.

„Byla jsem velmi mile překvapena, že mě paní Vlasta poznala. Vídala mě jako malou holku. Bydlela jsem totiž v sousedství. Rodinu Vogelových dobře znám a vím, že paní Eva se o svou maminku, když ještě bydlela doma, vzorně starala. Teď už paní Vlasta více než dva roky žije v Domově pro seniory na Ladech a dcera za ní dochází každý den,“ říká starostka Romana Žatecká.

Paní Vogelová pochází ze Štíhlic, kde chodila do měšťanky, ale v České Lípě žije už přes 50 let. Má tři dcery, je čtyřnásobnou babičkou a šestinásobnou prababičkou. Její manžel si kdysi přál, aby byla spíše v domácnosti, zajišťovala chod rodiny a věnovala se dcerám. Přesto si na paní Vlastu vzpomenou někteří obyvatelé Skalice, protože její poslední zaměstnání bylo na vrátnici místní sklárny.

„Maminka nám jako dětem často a moc pěkně zpívala. Byla velmi šikovná na ruční práce. Šila veškeré oblečení pro sebe i celou rodinu. Ráda pekla moučníky, mezi její oblíbené patří linecké koláče. I dnes jim dala přednost před nazdobeným dortem,“ říká paní Eva. Zajímal nás ale i recept na dlouhověkost, a tak nám členové rodiny, kteří přišli paní Vlastě blahopřát, prozradili: Budete-li jako naše prababička žít střídmě - bez alkoholu a cigaret, budete-li pravidelně chodit na procházky, pak si můžete dovolit i chleba se škvarky. Procvičujte si mozek a moc nesledujte televizi (maximálně sport).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama