plk. Ing. Zdeněk Nytra

  • ODS
  • Ostrava-město
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.03.2017 14:08:54

Co si o tom myslíte?- Senátor Zdeněk Nytra odpovídá na dotazy redakce PL

Co si o tom myslíte?-  Senátor Zdeněk Nytra odpovídá na dotazy redakce PL

Porušují Polsko a Maďarsko základní hodnoty EU? Přejde část Armády ČR pod německé velení? Budou kvóty migrantů povinné?

PL: Eurokomisařka Věra Jourová podle ČTK kritizovala Polsko a Maďarsko s tím, že kdo nechce akceptovat základní hodnoty jako právní stát, rovnoprávnost mužů a žen a nediskriminaci menšin, neměl by žít v Evropě. Polsku a Maďarsku (i dalším) by tak mohlo být zastaveno vyplácení dotací z EU, pokud nebudou uvedené hodnoty respektovat. Co si o tom myslíte? A porušují dle Vás Polsko a Maďarsko tyto hodnoty?

Zdeněk Nytra: Pak už jen zbývá, aby paní Jourová nám ještě řekla, kdo „provinění“ Polska a Maďarska bude posuzovat.

PL: ČT24 informovala, že ministr obrany Stropnický podepsal dohodu o přidružení české 4. brigády rychlého nasazení k velení německé 10. ozbrojené divize za účelem společných cvičení. Ministerstvo obrany tvrdí, že „nepravdivé jsou všechny spekulace, že se část Armády ČR předává pod německé velení“ a zdůrazňuje, že „příslušníci brigády zůstávají pod národním vedením.“ Co si o tom myslíte? A souhlasíte s „přidružením“ (affiliation) české brigády k německé divizi, jak se píše ve smlouvě?

  Zdeněk Nytra: Dohodu jsem nestudoval. Pokud se její obsah shoduje s tvrzením pana ministra obrany, je to naprosto v pořádku a já v tom nevidím nic špatného. Naopak!

PL: Podle ČTK eurokomisař pro vnitro a migraci Dmitris Avramopulos prohlásil, že má Evropská unie „nástroje, prostředky a moc“ přesvědčit všechny členské státy, aby přijímaly migranty dle již schválených přerozdělujících kvót. Stanovisko k této věci dle něj Brusel vydá do konce září. Co si o tom myslíte a jak se k tomu má dle Vás ČR postavit?

Zdeněk Nytra:  Vypadá to, že už nás navštívili Marťani, a to v podobě pana eurokomisaře. EU – míněno hlavně Eurokomise – je asi vážně nepoučitelná!!!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama