Česká Lípa [okres Česká Lípa]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.03.2017 9:35:03

Česká Lípa podporuje vzdělávání seniorů

Česká Lípa podporuje vzdělávání seniorů

O věkové kategorii 60+ se často hovoří, ale málo se pro ni dělá. To chce změnit dotační program zaměřený na vzdělávání seniorů, na který město vyčlenilo 100 000 Kč ze svého rozpočtu. Žádosti je nutno podat do 11. dubna 2017.

„Vzdělávat se můžeme v každém věku. Ne náhodou se říká, že celoživotní vzdělávání je trend moderní společnosti. Dětem se věnují základní školy, mladým lidem střední a vysoké školy, dospělým zajišťuje školení zaměstnavatel. Kdo ale myslí na seniory? Proto chceme finančně motivovat různé organizace, aby i této věkové skupině poskytly zajímavé aktivity a vytrhli je tak ze sociální izolace. Vždyť senioři nemusí být sami. Rádi se něčemu přiučí a také se s chutí pobaví s vrstevníky, “ říká starostka Romana Žatecká.

Rozvoj znalostí a vědomostí, schopností a kompetencí dospělých ve věku od 60 let – to je cíl tohoto dotačního programu města Česká Lípa. Žadatelé získají finanční prostředky na akce zaměřené na rozvíjení technických dovedností včetně práce s výpočetní technikou, jazykových znalostí, prevence krizových situací a akce podporující zdravý životní styl. Další podmínkou je, že žadatel musí být z České Lípy a realizovat akci na území města pro  Českolipany. Finanční spoluúčast žadatele tvoří 20 %.

Výbor zastupitelstva města pro výchovu a vzdělávání zhodnotí žádosti podle zaměření akce, jejího druhu, účelu použití dotace a rozsahu akce. Dotaci ve finále schvaluje zastupitelstvo města.

Podrobnosti o tomto dotačním programu včetně formuláře žádosti najdete: http://www.mucl.cz/assets/File.ashx?id_org=2138&id_dokumenty=23354

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama