ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.04.2017 21:52:00

Hrozí nám absolutní ztráta soukromí?

Hrozí nám absolutní ztráta soukromí?

Evropská unie chystá v tichosti změnu zákona, podle kterého bude mít policie právo číst naše zprávy přes chat.

Brusel tedy chce, aby každá zpráva, fotka nebo email byl pod kontrolou. Europoslanci tvrdí, že k nedávnému teroristickému útoku nemuselo dojít, pokud by legislativa umožňovala kontrolovat policii naši komunikaci. Podle eurokomisařky Věry Jourové „nemůžeme být závislí na nějakém dobrovolném rozhodnutí,“ a proto by měla mít policie právo nahlížet do naší internetové komunikace.

Ano, Brusel skutečně nikdy dobrovolnost neměl příliš v lásce, raději se proto v poslední době uchyluje k zastrašování. Musím se ale ptát, zda má být zrovna tohle způsob, jak chránit bezpečnost našich občanů?

Tak především k útoku v Londýně nemuselo dojít, kdyby se volně po Evropě nepohybovali radikální islamisté. K útoku v Londýně nemuselo dojít, kdyby Evropa pod záštitou politické korektnosti a falešné představě o fungujícím multikulturním soužití nepáchala doslova sebevraždu. A tak bych mohl pokračovat dále. Za islámský terorismus si může Evropa sama. Příliš dlouho totiž slepě tolerovala netolerantní muslimy, kteří na jejím území žijí. Jak dlouho jsme poslouchali, že terorismus v Evropě vůbec nesouvisí s islámem? Jako u každého jiného náboženství existují i u tohoto fundamentalistické formy, které otevřeně volají po zabíjení křesťanů, židů a dalších skupin.

Co dělali Evropští politici? Tak dlouho pouze slepě a bezradně přihlíželi, až jsme se dostali do situace, kdy na ulicích umírají ve jménu víry nevinní lidé. Pokud chceme skutečně chránit občany, musíme už konečně řešit hlavně příčiny teroristických útoků. Příkladem je naprosto nezvládnutá migrační politika, falešná představa o bezproblémovém soužití různých kultur a narůstající radikalizace muslimů. Na tohle se musíme zaměřit! Ztrátou svobody soukromí, tento problém nevyřešíme.

Marek Černoch

Psáno pro blog.idnes.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama