Karla Maříková

  • SPD
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.04.2017 19:11:34

Česká republika je „dojnou krávou“ Evropy

Česká republika je „dojnou krávou“ Evropy

Česká republika se potýká s nedostatkem obsazených pracovních míst. Firmy potřebují obsadit více jak 140 000 pracovních míst.

Největší poptávka je po obráběčích, svářečích, montážních dělnících, skladnících, obsluhách vysokozdvižných vozíků nebo řidičích nákladních vozidel, švadlenách, pekařích. Tyto místa se firmám nedaří obsadit z důvodu nízkých mezd, které jim nabízejí a tak by české pracovníky chtěly firmy nahradit levnou pracovní silou z Ukrajiny, Běloruska, Srbska či Ruska. Minimální hodinová mzda v České republice činí 66,- Kč, předehnali nás i země jako je Slovinsko nebo Řecko.

Příchodem levné pracovní síly nebudou firmy nuceny zvyšovat mzdy a neobsaditelná pracovní místa za „almužny“ tak obsadí pracovníci z východních zemí. Pracovní trh nepotřebuje novou pracovní sílu, ale potřebuje placená místa tak, aby z nich mohli důstojně žít čeští občané. A tak občané České republiky mají jen dvě možnosti a to žít na pokraji bídy nebo odejít za lepšími výdělky do zahraničí. Zahraniční firmy registrované v České republice přitom posílají do zahraničí ročně více jak 200 miliard na dividendách, tak přidat by bylo z čeho, ale to by majitelé zahraničních firem nemohli bohatnou na dřině českých občanů.

Říkám si kam až tato vláda chce zajít? Úroveň České republiky klesá, máme sice vysoký podíl průmyslu díky levným montovnám, ale s nízkou přidanou hodnotou, jelikož nejsou zaměřeny na produkci finálních výrobků. Stáváme se tak „dojnou krávou“ Evropy. Vždy platilo cílem hospodaření je výroba a spotřeba. Když se ovšem podíváme jak tato vláda hospodaří se státními financemi, tak nemůžeme chtít aby jim slova výroba a spotřeba něco říkali. Z toho důvodu je náš průmysl tam kde je.

Vláda nemá vůbec zájem se starat o blaho svých vlastních občanů, jinak by nedovolila, aby utíkali za prací do zahraničí a nenechala by je živořit za platy se kterými mají rodiny problém přežít. Tímto jsme se vrátili o desítky let zpět. Jednání vlády je systematická likvidace střední třídy.




Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama