Česká Lípa [okres Česká Lípa]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.04.2017 9:06:41

Sociální služby města České Lípa pomohou potřebným

Sociální služby města České Lípa pomohou potřebným

Potravinová a materiální pomoc v hodnotě 592 tisíc Kč od dubna 2017 do konce září 2018 bude směřovat uživatelům sociálních služeb příspěvkové organizace i ostatním sociálně znevýhodněným občanům České Lípy.

„Říká se, že vyspělost společnosti se pozná podle toho, jak se dokáže postarat o své nejchudší. Proto se českolipské sociální služby aktivně zapojily do projektu ministerstva práce a sociálních věcí. Českolipské sociální služby budou distribuovat potravinovou a materiální pomoc osobám ohroženým chudobou a domácnostem ve vážné sociální nouzi,“ říká starostka Romana Žatecká.

Distribuce se týká potravin, potravinových doplňků a surovin určených k další přípravě jídel. Dále půjde o hygienické potřeby, prostředky k údržbě domácnosti, textil a vybavení domácnosti. Cílovou skupinou projektu jsou materiálně znevýhodněné rodiny s dětmi, osoby bez domova, osoby ohrožené ztrátou bydlení, neúplné rodiny s nízkou pracovní intenzitou a další osoby ve vážné sociální nouzi.

Součástí projektu je i zajištění doprovodných opatření – jako je sociální poradenství o právech a povinnostech, o poskytování sociálních služeb, o možnostech podpory členů rodiny. „V případě uživatelů sociální služby azylové domy bude rozsah doprovodných činností širší, jedná se např. o sociálně terapeutické činnosti, o obstarávání osobních záležitostí, o výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti, o finanční nebo výživové poradenství a psychologickou péči,“ doplňuje Jitka Dočkalová, ředitelka Sociálních služeb města Česká Lípa, p.o.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama