Česká Lípa [okres Česká Lípa]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.04.2017 11:42:38

Českolipská Unionka již zná nové nájemce

Českolipská Unionka již zná nové nájemce

Dvě jasná kritéria – atraktivita návrhu budoucí podoby a využití prostoru a výše nabízeného ročního nájemného - rozhodla o nových nájemcích Unionky. Od června bude v přízemí kavárna a cukrárna, patro ožije hudebními a společenskými akcemi.

Nabídky projednala v druhé polovině března hodnotící komise a nyní schválila rada města. Město získá z nájmů o 345 tisíc korun více než v loňském roce.

„Dosavadnímu nájemci po patnácti letech končí smlouva, proto jsme museli znovu zveřejnit záměr pronajmout prostory kavárny a cukrárny. V daném termínu se sešlo celkem 8 nabídek,
které vyhodnotila komise jmenovaná starostkou podle pravidel a kritérií stanovených radou města. Stejně důležitá byla obě hodnotící kritéria, tedy nejen samotná výše nabízeného ročního nájemného, ale také záměr zájemců, jak prostory upravit a využívat. Cílem bylo najít takové nájemce, kteří přinesou do historické budovy kavárny UNION prostředí odpovídající reprezentativnímu charakteru budovy a zároveň nabídnou nejvýhodnější nájemné,“ říká místostarosta Juraj Raninec.

Komise tak nejdříve vyhodnotila nabídky podle kritéria „atraktivita návrhu budoucí podoby a využití prostor“, kde s největším počtem bodů uspěla pro přízemí nabídka společnosti CARLOS CAFE s.r.o., na druhém místě skončila nabídka paní Jitky Vorlíčkové. Z nabídek na pronájem prostoru v prvním patře byla nejúspěšnější nabídka pana Pavla Šmída, na druhém místě nabídka paní Jitky Vorlíčkové. Poté vyhodnotila komise nabídky podle výše nabízeného nájemného. Zde byla nejvýhodnější nabídkou pro pronájem přízemí nabídka paní Vorlíčkové s ročním nájemným ve výši 600.000,- Kč, na druhém místě s nájemným 456.000,- Kč se umístila nabídka paní Kateřiny Kučerové. Nejvýhodnější nabídkou pro první patro byla nabídka paní Vorlíčkové s nájemným ve výši 210.000,- Kč, na druhém místě skončila nabídka pana Pavla Kučery s nájemným 200.000,- Kč.

Při celkovém hodnocení nabídek na základě součtu vážených bodů získaných za obě kritéria pak byly jako nabídky nejlépe splňující požadavky města vyhodnoceny pro přízemí nabídka paní Jitky Vorlíčkové, která dosáhla celkem 88 vážených bodů, pro první patro pak nabídka pana Pavla Šmída, která získala 94 vážených bodů. Na druhém místě skončily - v případě přízemí nabídka společnosti CARLOS CAFE s.r.o. s 84 body a v případě prvního patra nabídka paní Jitky Vorlíčkové se 79 body.

Secesní budova kavárny UNION tedy dostane od června novou náplň. V přízemí bude kavárna s cukrárnou Jitky Vorlíčkové, jejíž kvalitní práci Českolipané znají z cukrárny Split. Do patra budou moci zavítat nejen příznivci jazz a blues cafe U Bílýho černocha, které několik let skvěle provozuje Pavel Šmíd.



Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama