Česká Lípa [okres Česká Lípa]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.04.2017 14:31:51

Důležité linky MHD v České Lípě i přes stávku řidičů vyjedou

Důležité linky MHD v České Lípě i přes stávku řidičů vyjedou

K celostátní stávce řidičů se připojí i někteří řidiči autobusů MHD z České Lípy. Vedení města ale dnes se zástupcem firmy BusLine vyjednalo, že v den stávky 6. dubna vyjedou linky, kterými jezdí nejvíce lidí.

„O navýšení platů řidičů městské hromadné dopravy jednáme od ledna a jsme jen krok od konečné dohody. Nárok na zvýšení mezd, který plyne z nařízení vlády, ale musíme přesně vypočítat. Hospodaříme s veřejnými penězi, proto musí být jasně doloženo, proč a o kolik budeme výdaje na provoz městské dopravy zvyšovat. Jde nám o to, aby tyto další peníze nad rámec veřejné zakázky směřovaly výhradně do mezd řidičů,“ říká starostka Romana Žatecká. Město Česká Lípa ročně zaplatí za MHD 35 milionů korun, a to za 1 125 000 ujetých kilometrů.

Podle vedení města je zítřejší stávka řidičů v České Lípě zbytečná, protože jednání směřují k tomu, že rada města na konci dubna definitivně rozhodne o navýšení úhrady za poskytované služby. Řidiči o nic nepřijdou, své peníze dostanou vyplaceny zpětně od 1. ledna.

„Firma BusLine si váží vstřícného a otevřeného jednání města Česká Lípa. Jedná se o komplikovaná jednání, ale stojíme těsně před dohodou. Naše firma navíc plánuje za březen řidičům vyplatit prémiovou složku mzdy,“ říká Ing. Radek Chobot, předseda představenstva firmy.

Bližší informace o zajištění dopravy v rámci MHD Česká Lípa vám dne 6. 4. 2017 poskytne pan Jan Kotek, vedoucí střediska Česká Lípa BusLine a.s., tel.: 481 368 401.

Seznam linek, které budou po dobu stávky 6. dubna jezdit, uveřejníme ihned, až tuto informaci budeme mít k dispozici. Sledujte prosím web a Facebook města Česká Lípa.

Pan Kotek nám dnes ráno řekl, že ŽÁDNÉ AUTOBUSY MHD zatím NEVYJELY. Vedení firmy se snaží, aby situaci změnilo.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama