Karla Maříková

  • SPD
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.04.2017 19:48:46

Ostrovská fraška měla dnes pokračování

Ostrovská fraška měla dnes pokračování

Po puči na starostu města Ostrova Bc. Pavla Čekana (ČSSD), kdy byl spolu s radními odvolán si město dnes zvolilo nového starostu Ing. Josefa Železného (ČSSD).

Touha po moci a křesle starosty, tak to byl dnešní scénář 3. řádného zasedání Zastupitelstva města Ostrov. Do funkce starosty si zastupitelé zvolili Ing. Josefa Železného (ČSSD), který jako jediný nebyl odvolán na minulém zasedání Zastupitelstva, ze kterého bylo jasně patrné, že právě současný starosta je jeden ze tří kteří se spikli proti bývalému starostovi a vlastnímu straníkovi Bc. Pavlu Čekanovi. Bývalému starostovi bylo vyčteno, že s ním vázne komunikace, a nebo že by to byl spíš trest od svých straníků za to, že podpořil svým hlasem hejtmanku Karlovarského kraje a vymezoval se vůči některým praktikám ČSSD v kraji?

Bc. Pavel Čekan byl absolutní vítěz komunálních voleb v roce 2014 s 2158 preferenčními hlasy, ale to ovšem většinu zastupitelů města Ostrov vůbec nezajímá a hlas lidu neberou vůbec v potaz.

Díky takovým postupům jakých jsme se dočkali v Ostrově jsou občané zbytečně odrazovány chodit k volbám, jelikož jim někteří zastupitelé města Ostrov ukázali, že jejich hlas nic neznamená a dosadí si do křesel poslušné loutky, které vyhovují jim bez ohledu na výsledky voleb.

Hnutí SPD při krajském koaličním vyjednávání požadovalo jako jednu z programových priorit přímou volbu a odvolatelnost starostů a hejtmanů, což se nelíbilo některým zástupcům z ODS, kteří sedí také v Zastupitelstvu města Ostrov. A důvod byl jednoznačný, co kdyby zvolený starosta hlasem lidu nebyl nakloněn vládnoucí koalici. Z toho mi jasně plyne, že většina zastupitelstev potřebuje loutku se kterou mohou manipulovat.

Aby byla skutečně potlačena práva občanů v pravém slova smyslu člen zastupitelstva MUDr. Petr Pavelka (Ostrováci) si dovolil přijít s návrhem a chtěl zakázat, aby si přítomní mohli fotit a pořizovat záznamy. Dovoleno to mělo být jen akreditovaným novinářům. Naštěstí vše zachránila tajemnice, když zastupitele upozornila, že zasedání Zastupitelstva je veřejné.

Zastupitelé si také zvolili neuvolněné místostarosty kterými se stali Petr Šindelář (ODS) a Ilona Leupold (ČSSD), která ani nebyla schopna odpovědět dotazu jakou má představu o programu, který bude hájit, ale za svou funkci budou mít odměnu ve výši 20000,- Kč/ měsíčně. Jak je vidět svou odměnu si opravdu „zaslouží“.

Radnice si také sáhne více do kapsy co do počtu radních, těch bude mít město Ostrov hned 7 z původních 5ti.

Ač jsem z jiné politické partaje, takto si nepředstavuji službu zastupitelů voličům, kteří byli zvoleni občany města Ostrov. Zastupitelé si dnes proti vůli občanů zvolili absolutně nekompetentní vedení, které jim ovšem půjde jak se říká „na ruku“ a to to tu přeci jde.

Jediný kdo by měl být kompetentní si svého starostu zvolit tak i odvolat by měli být občané, jinak se tyto špinavé praktiky nikdy nepřestanou aplikovat, proto hnutí SPD - Tomio Okamura prosazuje přímou volbu a odvolatelnost politiků.



Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 2 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama