MgA. Martin Stropnický

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.04.2017 21:00:46

Snížení finančního ohodnocení bývalých ani současných vojáků nechystáme

Snížení finančního ohodnocení bývalých ani současných vojáků nechystáme

V poslední době řešíme na Ministerstvu obrany a Generálním štábu AČR dotazy na možné změny ve výpočtu a vyplácení výsluhových náležitostí.

V některých diskusích, především na internetu, pak kolují informace, že by se výsluha vojáků měla snížit nebo dokonce zrušit. Odpověď je jednoduchá – žádné podobné změny nechystáme. Naopak.

Ministerstvo obrany bylo velmi aktivní v otázce zrušení zdanění výsluh, které po dlouhých šesti letech vstoupilo v platnost od ledna letošního roku. Za současného vedení resortu jsme valorizovali platy všech vojáků z povolání, a to v roce 2015 o tři procenta, v roce 2016 pak o procenta čtyři. Další valorizaci platů vojáků z povolání připravujeme na letošní rok, ideálně od července.

Současní i bývalí vojáci si zkrátka zaslouží odpovídající finanční ohodnocení. Omezení jejich práv a zvýšené povinnosti jim musí být kompenzovány. Navíc i po odchodu do zálohy se jedná o občany, kteří jsou nadále schopni díky svému výcviku a přípravě pomoct společnosti při mimořádných a krizových situacích.

Výsluhové náležitosti jsou zcela běžné v řadě států. Příslušníkům Armády České republiky za jejich dlouholetou službu pro naši zemi náleží plným právem. A to především v době zhoršující se bezpečnostní situace ve světě, kdy význam armády oceňuje vysokou mírou podpory i široká veřejnost.

Zajištění a motivovaní vojáci jsou pro další rozvoj naší armády tím nejdůležitějším. Z úrovně vedení resortu budeme pro jejich službu i nadále vytvářet stabilní a perspektivní prostředí.

Martin Stropnický, ministr obrany
armádní generál Josef Bečvář, náčelník GŠ AČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama