Ing. Petr Vícha

  • SOCDEM
  • Karviná
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.04.2017 11:24:21

Města jsou zatěžována stále větší administrativou

Města jsou zatěžována stále větší administrativou

Členové Ústavně-právního výboru Senátu zavítali na začátku dubna na třídenní pracovní cestu do Moravskoslezského kraje.

Členové Ústavně-právního výboru Senátu zavítali na začátku dubna na třídenní pracovní cestu do Moravskoslezského kraje, aby se seznámili s aktuálními regionálními problémy, fungováním zákonů v praxi a od zástupců měst i institucí získali návrhy na řešení „legislativních komplikací“.

V Karviné se zajímali o místní nemocnici s poliklinikou a její personální situaci. Absolvovali prohlídku zdejšího gynekologicko-porodního oddělení a špičkově vybavené a vysoce specializované oční ambulance a besedovali se zástupci Slezské diakonie v Karviné a Probační a mediační služby Karviná. „Obdrželi jsme při debatě poměrně velké množství podnětů pro vylepšení, upřesnění či nápravu právních předpisů,“ sdělil předseda výboru Miroslav Antl.

Senátoři navštívili také Okresní soud v Karviné a také zdejší věznici se zvýšenou ostrahou, kde jsou umístěni ti nejhorší zločinci včetně těch s doživotním trestem a kde přechodně přebýval i Jiří Kájínek. „Od vedení soudu, státního zastupitelství i zdejšího policejního sboru jsme získali další legislativní podněty k nápravě stávající praxe a také k urychlení a zjednodušení trestního procesu,“ doplnil Antl.

Pracovní cestu zakončili senátoři v Bohumíně. Navštívili nejen radnici, ale také sportovně-rekreační areál Bospor s Penzionem ve věži, problémové lokality se soukromými ubytovnami i zrekonstruovaný městský secesní dům Pod Zeleným dubem ve Starém Bohumíně. „Návštěva předsedy Senátu Milana Štěcha i Ústavně-právního výboru v čele s Miroslavem Antlem byla zaměřena především na seznámení s problematikou ubytoven a vyplácení doplatků na bydlení, kterou jsme nedávno projednávali v Senátu, a s dalšími problémy měst a obcí, které souvisejí s legislativou. Města jsou zatěžována stále větší administrativou, na kterou jim stát nedává finance a je dobré, když se s tím kolegové přímo v praxi seznámí. Pomůže jim to pak při hlasování ve prospěch obcí,“ řekl starosta Bohumína Petr Vícha.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama