Bc. Libor Hadrava

  • ANO 2011
  • Praha 13
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,59. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.05.2017 17:24:00

Nadační fond Bezpečná Praha přispěl rodině hasiče, který zemřel

Nadační fond Bezpečná Praha přispěl rodině hasiče, který zemřel

Rodina pražského hasiče, který zemřel na následky zranění při zásahu u požáru ve Zvoli 14. února 2017, obdržela finanční příspěvek od Nadačního fondu Bezpečná Praha.

 Ten schválila její správní rada v čele s jejím předsedou, radním hlavního města Prahy pro bezpečnost Liborem Hadravou.

„Tragické úmrtí skvělého člověka a příkladného profesionála mě naplnilo upřímnou lítostí. Avšak velmi si cením, že jsme mohli přispět na podporu blízkým pozůstalým, právě prostřednictvím fondu Bezpečná Praha. Jeho prostředky byly vynaloženy n účel, pro který byl založen. Právě takto má projekt fungovat, a proto jsem se v tomto případu i osobně angažoval,“ uvedl Libor Hadrava.

Účelem Nadačního fondu Bezpečná Praha je mimo jiné pomoci příslušníkům Integrovaného záchranného systému v hlavním městě Praze a strážníkům Městské policie hlavního města Prahy, kteří při výkonu služby utrpěli újmu na zdraví, případně jejich rodinám a pokud při výkonu služby zemřeli, osobám pozůstalým k překlenutí jejich zhoršené sociální situace.

V tomto případě byl příspěvek vyplacen blízkým příslušníka Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy. Ten zemřel v důsledku těžkého zranění, které utrpěl při zásahu u požáru lakovny v obci Zvole letos 14. února

Nadační fond Bezpečná Praha byl založen Hlavním městem Prahou v roce 2007 s peněžitým vkladem 10 mil. Kč. V roce 2015 byla v souvislosti se změnou občanského zákoníku a dosavadními zkušenostmi z fungování fondu jeho Zakladatelská listina. Správní rada fondu má 9 členů, předsedou je radní hl. m. Prahy Libor Hadrava.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama