JUDr. Jiří Pospíšil

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.06.2011 19:32:05

Justiční areál v Plzni se podařilo zrekonstruovat velmi úsporně

Justiční areál v Plzni se podařilo zrekonstruovat velmi úsporně

Ministerstvo spravedlnosti dokončilo rekonstrukci justičního areálu v Plzni

Ministerstvo spravedlnosti dokončilo rekonstrukci bývalého armádního areálu v Plzni, který bude sloužit nejen okresním soudům Plzeň-sever a Plzeň-jih, ale nově také dvěma okresním státním zastupitelstvím a středisku Probační a mediační služby. Na druhou fázi rekonstrukce vynaložilo 83 milionů korun, což oproti původnímu investičnímu záměru představuje úsporu ve výši 7,5 milionu korun.

„Jsem velmi rád, že se rekonstrukci tohoto komplexního areálu podařilo – ve srovnání například s Justičním palácem v Brně – dokončit velmi úsporně. Plzeňská investice je důkazem toho, že obdobné objekty mohou být umírněné a střízlivé a zároveň i plně funkční,“ uvedl ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil.

Okresní soud Plzeň-sever sídlí v dnešním areálu, který původně vlastnila armáda, od roku 1995. První etapa rekonstrukce spočívala v částečné opravě budovy Okresního soudu Plzeň-sever a v přestavbě objektu bývalých armádních výstrojních dílen pro Okresní soud Plzeň-jih, který se do areálu přestěhoval v září 2008.  

Cílem aktuální, druhé etapy rekonstrukce areálu bylo vytvoření plnohodnotného zázemí obou okresních soudů a přestavba další budovy určené pro okresní státní zastupitelství Plzeň-sever a Plzeň jih a regionální pobočku Probační a mediační služby. V budově Okresního soudu Plzeň-sever přibyla půdní vestavba, v justičním areálu pak vzniklo parkoviště se 49 parkovacími místy včetně tří stání pro zdravotně postižené. Na místě bývalých garáží vyrostl nový objekt, který slouží jako technické a logistické zázemí obou soudů. V areálu také nově fungují tři výtahy, jež umožní bezbariérový přístup i transport spisů do spisoven.

Kolaudace garáží, půdní vestavby a budovy státních zastupitelství se uskutečnila v závěru března 2011. V polovině května se do zrekonstruovaných prostor přestěhovali pracovníci obou okresních státních zastupitelství. Poslední stavební úpravy v areálu skončily k 31. 5. 2011.

Tereza Palečková, tisková mluvčí ministerstva spravedlnosti
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama