Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.06.2011 11:53:31

Brno: Úrazová nemocnice v novém kabátě

Brno: Úrazová nemocnice v novém kabátě

I přes chmurné předpovědi některých politiků, že po převedení Úrazové nemocnice do vlastnictví města Brna bude nemocnice chátrat, Úrazová nemocnice Brno naopak prosperuje a dál poskuje kvalitní péči pacientům z Brna a širokého okolí.

Po 77 letech od otevření nemocnice navíc budovy mezi ulicemi Koliště a Ponávka září novotou. Město dokončilo částečnou rekonstrukci, v rámci které došlo k zateplení fasády, výměně oken a regulaci topného systému dvou budov.

„Ekonomická situace Úrazové nemocnice je nyní skutečně dobrá. Katastrofické scénáře o ekonomické nesoběstačnosti či zastaralosti budov nemocnice, které konstruovali někteří politici, se pomalu, ale jistě rozplývají. Velice si cením práce, díky které se podařilo docílit rekonstrukce nemocnice. Nyní dokončené zateplení a další opatření zajistí vyšší komfort zařízení pro pacienty i zaměstnance,“ uvádí primátor města Brna Roman Onderka.

Celkové výdaje na projekt zateplení činí 29 446 442 korun. Statutární město Brno poskytlo na tuto akci finanční prostředky ve výši 17 963 927 korun.

Na podporu projektu byla poskytnuta dotace z Fondu soudržnosti ve výši 10 907 846 korun a dotace ze Státního fondu životního prostředí ČR ve výši 574 668 korun.

Na základě výsledků před rekonstrukcí provedeného energetického auditu přinese zateplení a výměna oken velké úspory. Konkrétně 2727 GJ odebraného tepla za rok a snížení emisí oxidu uhličitého o 271 tun ročně. V řeči čísel to je úspora 1 334 000 korun za rok.

Rekonstrukcí také došlo k velkému zhodnocení budov v centru Brna. To naznačuje, že s Úrazovou nemocnicí počítá Brno i v budoucnosti, kdy nebude jen nemocnicí, která pacientům poskytuje pohotovostní službu, akutní péči a specializovanou ambulantní péči.

„Hledáme možnosti, jak využít budovy i pro jiné lékařské a zdravotnické služby. Například pro následnou lůžkovou péči, komplexní lékařství a ošetřovatelskou péči nemocným,“ prozradil výhled do budoucna primátor města Brna Roman Onderka.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama