Mgr. Alexander Bellu, MBA

  • ODS
  • Praha 3
  • starosta městské části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.06.2017 17:25:00

Plán náměstkyně Kolínské. Auta stojí, mejdany jedou

Plán náměstkyně Kolínské. Auta stojí, mejdany jedou

Náměstkyně pražské primátorky Petra Kolínská ze Strany zelených zřejmě žije ve zcela jiném městě než zbytek obyvatel hlavního města Prahy. Připravovaný plán na tzv. polidštění magistrály totiž nemůže nikdo myslet příliš vážně.

Jsem přesvědčen, že o zklidnění magistrály se můžeme začít bavit až ve chvíli, kdy vedení města začne konečně makat, jak to voličům slibovalo před volbami.

Jakákoliv blokace dopravy na magistrále bude znamenat další a další kolony v přilehlých ulicích a tím pádem i zhoršení kvality života pro občany v centru hlavního města. Kdyby radní místo siláckých výroků a nesmyslných strategií udělali něco pro to, aby se konečně podařilo dostavět Pražský okruh, udělali by mnohem lépe. Bohužel, situace je přesně opačná.

Za poslední dva a půl roku vládnutí koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice se v oblasti dopravy neudálo z koncepčního hlediska zhola nic. Byl sice zprovozněn tunelový komplex Blanka a otevřela se další část metra A do Motola, ovšem to všechno byly projekty, které vznikly v době, kdy město řídila ODS. Dnes se na účtech města bezcílně a bezprizorně poflakují miliardy korun, které není kam investovat, protože není připravený jediný investiční projekt na rozvoj města.

I proto pak dostávají prostor doslova sci-fi nápady radní Petry Kolínské, že se u Muzea budou pořádat mejdany, že na magistrále přibydou nové přechody či že zde bude jezdit nová autobusová linka, ačkoliv už nyní je z výroků Ropidu jasné, že tomu tak nebude. Politici ve vedení Prahy by měli přestat obyvatelům věšet bulíky na nos a konečně by měli začít něco reálně dělat. Praha spí a potřebuje budíček.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama