Česká Lípa [okres Česká Lípa]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.06.2017 9:04:35

Výbor pro sport připravuje plán rozvoje

Výbor pro sport připravuje plán rozvoje

Podklady pro Plán rozvoje sportu města Česká Lípa bude zpracovávat výbor pro sport. Navrhuje také oslovit českolipské sportovní kluby a veřejnost.

„Měli bychom nejprve vytipovat, co ve sportu v našem městě funguje a co by se mohlo vylepšit, ať už se jedná o oblast investiční nebo neinvestiční, o sportoviště v majetku města či sportoviště jiných vlastníků, ale i sportoviště venkovní určené veřejnosti,“ říká Tomáš Binder, předseda výboru pro sport.

Je potřeba vyhodnotit výsledky činnosti příspěvkové organizace Sport Česká Lípa, zvážit, zda se město bude zaměřovat prvotně na podporu sportu dětí a mládeže v rámci jejich zájmové činnosti a tím podporovat prevenci kriminality, nebo se orientovat na posun výkonnosti vybraných sportů. Dále by byla vhodná analýza skutečného stavu sportovišť v majetku města a propojení města a sportovních klubů v rámci údržby sportovišť. Vyvstává také nutnost revitalizace městského stadionu, rozvoj cyklostezek, kvalitní údržba a rekonstrukce sportovních objektů, ale i venkovních sportovišť a využití sportovišť v majetku Libereckého kraje. Je nutné ocenit práci trenérů, cvičitelů a neprofesionálních sportovců, kteří se častokrát bezplatně nebo s minimální finanční podporou věnují dětem a mládeži. Důležité je zajistit sportovní aktivity dětem v MŠ tak, aby si na sport zvykly, a dále podpořit sportovní vyžití i seniorům. Dotazníkovým šetřením by se mohly sportovní kluby a veřejnost vyjádřit k rozvoji různých druhů sportu a k jejich potřebám.

Podpora sportu se odvíjí od potřeb obcí a možností jejich rozpočtu. Česká Lípa letos bude sport v dotačním programu podporovat částkou 9,25 mil. Kč, nad rámec dotačního programu oblasti sportu poskytuje také individuální dotace. Město Česká Lípa chce také čerpat státní dotace, proto se připojuje k požadavku Svazu měst a obcí ČR, aby také města mohla být příjemcem dotací. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy přislíbilo, že jeho dotační programy budou upraveny s ohledem právě na plány rozvoje sportu města. Postupně bude také vytvořen rejstřík sportovních organizací, sportovců a sportovních zařízení.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama