Mgr. Martin Červíček, Brig.gen.v.v.

  • ODS
  • Náchod
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.06.2017 11:42:00

Rekonstrukce silnic na Jičínsku poběží dle plánu

Rekonstrukce silnic na Jičínsku poběží dle plánu

Pracovní výjezd tentokrát po Jičínsku.

 Ve čtvrtek, kolem 7. hodiny ranní jsme si se starostkou obce Střevač popovídali u turecké kávy. Obec se nachází nedaleko Jičína a má cca 350 obyvatel. Mimo jiné, mě zde okouzlil krásný obecní úřad a sportovně společenský areál, který se nachází uprostřed obce.

Diskutovali jsme o poplatcích obcí při využívání krajských silnic. Plán na osvobození obcí od těchto poplatků jsem už předložil. Především jsme však řešili připravovanou opravu silnice Střevač- Rakov (slíbil jsem, že v příštím roce na 100%).

Poté jsem se přesunul do Jičína na městský úřad. Zahájili jsme debatou o přeložce Jičín- Robousy -Valdice. Veškeré práce pro vydání stavebního povolení této akce za cca 250 mil. probíhají podle plánu. V letošním roce na podzim předpokládám soutěž, v druhé polovině roku 2018 zahájení stavby. Probrali jsem i stav přípravy a oprav na silnici Ruska - Poděbradově směřující do centra Jičína. Společná investice kraje a města minimálně pro kraj bude 80 mil. a reálně lze předpokládat začátek rekonstrukce v roce 2019-2020. Dále mě zaujaly plány na připojení z ulice Popovická na vnější okruh Jičína a záměr na změny autobusového nádraží - ZDE

Poté jsem vyrazil na „kontrolu" nebo spíše setkání na SÙS Jičín.

Čtvrtkem návštěva Jičínska neskončila. Silnice jsou zde totiž zanedbané tolik, že jsem tam vyrazil i v pátek. Silnice Chomutice- Lískovice mé tvrzení potvrzuje.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama