MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.06.2017 17:04:23

Jak je to s bezpečností metra?

Jak je to s bezpečností metra?

Dopis na primátorku hl. m. Prahy ve věci bezpečnosti metra ze dne 27.6.2917

 

Je to více než 2 roky, co jsem se, byť toliko jako prostý poslanec PS  PČR za HMP, na Vás obrátil s naprosto stejným podnětem. Bohužel, do dnešního dne jsem nedostal sebemenší reakci, ale jak vidno, nebylo to již tehdy bezdůvodné. Kupř. poslední červnové noční události na stanici metra Muzeum, které byly v pátek minulého týdne medializovány a kdy byl opět zmlácen jeden z cestujících. Bohužel ke všemu za naprosto lhostejného přihlížení té tupější a větší části okolí. Dle médií totiž policisty povolali až záchranáři.

Chápu, že morální pokles části veřejnosti je problémem těžko řešitelným, ale právě politik by měl být pozitivním příkladem. Pochopitelně nejen že třeba odpoví na dopis, vážená paní primátorko, ale hlavně v tom, že zjevné problémy řeší. Proto mi dovolte tyto otázky:

    Existuje ještě pozice „dozorčí stanice metra“? Jestliže ano, proč nesleduje bezpečnostní kamery? Sleduje-li, proč nenásledovala jeho okamžitá adekvátní reakce, tzn. povolání policie? Je vůbec DP, kupř. právě stanice metra, z pohledu bezpečnosti bezprostředně propojen s Vaší Městskou policií? Není-li, proč? Je-li, proč nezasáhla?

    Vážená paní primátorko, znovu se s vážně míněnými otázkami obracím přímo na Vás. Ve vší slušnosti a úctě, neboť nejen jako dosluhující poslanec mám pochopitelně zájem na bezpečnosti v HMP. A Vy jste v Praze „tou první“. Navíc s výjimkou paní radní Plamínkové jsem od nikoho z vedení města odpověď na mé ojedinělé připomínky či náměty nikdy nedostal. Budu proto rád, stane-li se alespoň nyní zázrak a hlavně vezmete-li mé připomínky vážně. Bude to jistě prospěšnější, než když pak před volbami všechny strany planě slibují „větší bezpečnost v ulicích“. Zde to jde udělat doopravdy.

    Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
    Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
    reklama