Mgr. Karel Krejza

  • ODS
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.07.2017 18:48:00

Snaha města Litoměřic pomoci sportovcům nekončí

Snaha města Litoměřic pomoci sportovcům nekončí

Město Litoměřice pokračuje ve snaze vedoucí ke zlepšení zázemí dalších sportovních klubů. Znovu se pokusí získat z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy dotaci na rekonstrukci části areálu bývalých kasáren Dukelských hrdinů.

Využívat ji chce sportovní klub Karatedó Steklý, potápěčský klub Kraken, boxeři, beachvolejbalisté a turistický oddíl mládeže Litomíci. Jde o kluby, které dlouhodobě avizují nedostatek volných kapacit, což limituje jejich další rozvoj.

Podání žádosti do ministerstvem vypsaného nového dotačního programu včera schválili zastupitelé. „Projektová dokumentace byla vypracována za účasti zástupců všech spolků a plně reflektuje jejich potřeby a požadavky na využití objektu,“ upozornil místostarosta Karel Krejza.

Celkové náklady projektu byly vyčísleny na téměř sedm milionů korun. Město Litoměřice v případě získání dotace přidá z vlastních rozpočtových prostředků minimálně 40 % celkových uznatelných výdajů akce. Učiní tak v souladu s rozpracovanou Koncepcí podpory rozvoje sportu v Litoměřicích.

Žádost o dotaci z prostředků MŠMT na tento projekt byla předkládána již v uplynulých dvou letech. „Bohužel neúspěšně z důvodu velkého množství podaných žádostí výrazně převyšující celkovou alokaci prostředků,“ vysvětlila vedoucí odboru školství, kultury, sportu a památkové péče městského úřadu Andrea Křížová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama