Bc. Stanislav Mackovík

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.07.2017 20:22:00

Zaplácáváme jednu díru a vytváříme další

Zaplácáváme jednu díru a vytváříme další

Interpelace poslance Stanislava Mackovíka na předsedu vlády Bohuslava Sobotku na téma platy sestrám a zdravotním asistentům na 59. schůzi Poslanecké sněmovny dne 13. 7. 2017.

á bych se chtěl nepřítomného pana premiéra zeptat, protože vláda jaksi nařídila přidání zdravotním sestrám u lůžka. To se týká především sester v nemocnicích. Netýká se to zdravotních sester jak v sociálních službách, tak se to bohužel netýká ale tzv. zdravotnických asistentů. A my máme ve zdravotnictví jeden zásadní problém. Schází nám lékaři, schází nám kvalifikované sestry. A práci těch kvalifikovaných, plně kvalifikovaných sester z pohledu zákona už převzali ti zdravotničtí asistenti, jejichž postavení jsme upravili zákonem, který vyjde v platnost.

Nicméně, přidání zdravotnickým asistentům v následujících měsících jaksi se realizovat nebude. Já si myslím, že to je špatně, protože nám nepřibudou ani ty kvalifikované sestry a ještě mezitím nám můžou odejít ti zdravotničtí asistenti, kteří někde dělají za deset, jedenáct, dvanáct tisíc čistého z dvaceti, třiceti hodinami přesčasů měsíčně. Já si myslím, že tímto způsobem zdravotnictví v podstatě vyprazdňujeme, protože vždycky zaplácáváme jednu díru a vytváříme další otvor v tom samém trupu téže lodi.

Takže pane premiére, proč jste nepřidali i zdravotnickým asistentům, na jejichž práci stojí chod mnoha oddělení v mnoha nemocnicích v České republice? Já si myslím, že to je zásadní chyba, a že vláda by ještě stihla jistě nějaké opatření, kterým by tuto situaci narovnala do konce volebního období. Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama