Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.07.2017 18:20:00

Pokud jde o pitnou vodu, musí být stát velmi opatrný

Pokud jde o pitnou vodu, musí být stát velmi opatrný

Premiér Bohulav Sobotka na Facebooku k plánované nové těžbě štěrkopísku u Uherského Ostrohu

 Bohužel i v letošním roce vidíme, jak na jižní Moravu stále více dopadají následky sucha. O to víc musíme chránit naše zdroje pitné vody.

Mám podobně jako řada dalších lidí obavu z plánované nové těžby štěrkopísku u Uherského Ostrohu, která je velmi blízko vodního zdroje, a může podle expertů ohrozit pitnou vodu pro 140 tisíc lidí v Jihomoravském kraji.

Požádal jsem proto ministra životního prostředí Brabce, aby znovu přezkoumal vliv plánované nové těžby štěrkopísku na kvalitu pitné vody. Vodní zdroj Bzenec, kterého se celá věc týká, je totiž 5. největším zdrojem pitné vody v republice.

Jsem přesvědčen, že pokud jde o pitnou vodu, musí být stát velmi opatrný při povolování jakýchkoliv aktivit, které by její kvalitu a dostupnost mohly ohrozit. Článek, na který na FB odkazuji (ZDE), potřebu takové opatrnosti jednoznačně potvrzuje!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama